Bøger / skønlitteratur / roman

Mediatropolis


Beskrivelse


Science fiction. Året er 2060, og mediekoncernen GigaMedia afholder en ny sæson af FuldMetal, en brutal sport, hvor forbrydere kæmper imod hinanden uden regler. Nicholas King er dømt for mordet på sin kone og en kommende stjerne i sæson 2060.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. juli 2012

af

af

Frederik Nielsen

d. 20. juli 2012

Futuristisk thriller med skarpe kommentarer til fremtidens altdominerende mediekoncerner. For læsere af seriøs science fiction. Der er flere ligheder med eksempelvis Stephen King og de klassiske sci-fi forfattere som Philip K. Dick. Bogen kan anbefales til læsere af disse.

Forfatteren stammer oprindeligt fra Chile, men flygtede som barn til Danmark med sin mor og er uddannet laborant. Før debutromanen har han bl.a. bidraget med noveller til Bag Adonais spejl og Dystre Danmark 2. Fremtidens storby styres med hård hånd af verdens største selskab GigaMedia. Deres største succes, reality-showet FuldMetal, er gladiatorkampe om en tung jernkugle på en magnetisk bane uden regler. Nicholas King er tidligere soldat og idømt livstid for mordet på sin kone, men efter en hård start bliver han hurtigt en stjerne i den brutale og livsfarlige fremtidssport. King tror umiddelbart, at han er omdrejningspunktet for begivenhederne i romanen, men forfatteren fortæller historien gennem flere synsvinkler, og måske er grunden til, at Nicholas er endt i FuldMetal sæson 2060 ikke så ligetil.

Der er lavet flere film og bøger i stil med Mediatropolis. Den løbende mand af Stephen King og The hunger games af Suzanne Collins er nogle eksempler.

På trods af en til tider klichéfyldt men stadig nuanceret historie formår forfatteren at skabe en mørk, interessant og realistisk fremtidsroman, skrevet i et godt sprog og med nogle spændende personer.


Litteratursiden.dk [online]

d. 6. aug. 2012

af

af

Jette Holst

d. 6. aug. 2012


Proxima

Nr. 96 (2012)

af

af

Niels Dalgaard

Nr. 96 (2012)


Himmelskibet

Nr. 33 (2012)

af

af

Thomas Winther

Nr. 33 (2012)