Bøger / faglitteratur / undervisningsmaterialer

Medier og samfund : en introduktion


Beskrivelse


Om mediernes påvirkning af samfundet samt det gensidige afhængighedsforhold mellem samfund og medier.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Kent Skov

2008

Grundbog på et teoretisk velfunderet niveau og som sådan velegnet som lærebog målrettet mod mediestuderende og de stadigt stigende antal medie- og kommunikationsuddannelser, der er etableret på universiteter, seminarier andre videregående uddannelser samt højskoler. Også for folk der arbejder med medier til hverdag.

Teoretisk indføring i forholdet mellem medier og samfund. Det er en grundbog på et relativt højt niveau, der sætter fokus på samspillet mellem kommunikation og mediernes betydning samt medieforskningens forskellige former og bestanddele. Efter en introduktion og definition af området beskriver de øvrige hovedkapitler mere specifikt mediernes placering i samfundet og samspillet mellem teknologi, økonomi, organisationer og institutionerer. Sidste del beskæftiger sig med modtagerleddet altså brugerne, der spiller en stadig større rolle for mediernes effekt. Bogen veksler mellem løbende beskrivende og forklarende fremstilling og mere detaljerede analyser af udvalgte analyseeksempler forsynet med figurer og illustrationer, der understøtter og supplerer teksten.

Revideret udgave af bogen Medier og kultur der kom i 1996. I forhold til den, gør denne nye udgave mere ud af mediernes forhold til og placering i samfundet.

Bogen er en opdateret og meget relevant grundbog i medieforskningen og dens virkemidler. Fremstillingen er ikke lige overskuelig og skarp mellem de enkelte elementer i alle dele af bogen, men der kan efter behov selekteres mellem afsnit og analyser.


Politik

Årg. 11, nr. 4 (2008)

af

af

Camilla Dindler

Årg. 11, nr. 4 (2008)