Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Medister-ekspeditionen : et juleeventyr i 24 afsnit


Beskrivelse


De tre små hunde King, Bobby og Snowball har fået ansvaret for at fragte to store kasser op til Julemanden inden den 24. december. Lykkes det ikke er julen i fare. Vil ekspeditionen lykkes for trioen?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. sep. 2018

af

af

Signe Rugtved Andersen

d. 17. sep. 2018

De tre små hunde King, Bobby og Snowball er på vej over Indlandsisen med en leverance til Julemanden; hvis de ikke når frem bliver der ingen jul. Julekalenderbogen i 24 afsnit, der kan læses højt for de 8-11-årige, i hjemmet såvel som i klassen.

Den modige Jack Russell-terrier King har fået en mission; han skal bringe 2 store kasser medister op til Julemanden inden juleaften, men han har oddsene imod sig. Indlandsisens kulde og sne udgør en udfordring, men endnu værre er det, at et kobbel fra de De Grønlandske Slædehundes Fagforening har i sinde at forhindre Kings forehavende; de har nemlig boykottet Julemanden. Til at assistere sig på ekspeditionen hyrer King den stærke, men smådumme, bullterrier Bobby og den pyntesyge puddel Snowball. Kan den umage trio fuldføre missionen og bringe julemedisteren - hvis det da i virkeligheden er det, der er i kasserne - helt op til Julemanden og dermed sikre julefreden?.

En lidt utraditionel og humoristisk kalenderjulehistorie. Bogen emmer ikke af klassisk julestemning, men er dog bygget over et let genkendeligt plot; julen er i fare og vores hovedpersoner er de eneste, der kan redde den. Kapitlernes længde varierer fra 1½ - 5 sider.

Der findes mange gode julekalenderbøger af den mere uhøjtidelige slags, fx Iqbal Farooq og julesvinerietAgent Niss Mann - og julemandens kane og serien om agentnissen Niss Mann, der indledes med Agent Niss Mann - og julemandens kaneDer findes mange gode julekalenderbøger af den mere uhøjtidelige slags, fx Iqbal Farooq og julesvineriet og serien om agentnissen Niss Mann, der indledes med .