Bøger / faglitteratur / vejledninger

Meditation for begyndere


Beskrivelse


Om at komme i gang med og holde fast ved en daglig meditaionspraksis gennem mindfulness, som er kunsten at berolige sjælen og rense sindet for at opnå dybere forståelse af sig selv og verden.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. maj 2009

af

af

Camilla Sejerøe

d. 26. maj 2009

Bogen er, som titlen antyder, til den absolutte nybegynder ud i meditation. Den kan bruges og læses af alle. Den er ikke knyttet til nogen bestemt trosretning eller bevægelse og er således også velegnet til dem, der for nylig er begyndt at beskæftige sig med mindfullness.

Jack Kornfield er amerikansk buddhist og har praktiseret meditation i mange år. Han har udgivet adskillige bøger om meditation og buddhisme, på dansk er kun udkommet Lær at forstå Buddhas lære. Han skriver enkelt og let forståeligt uden at tale ned. Bogen er opdelt i 13 kapitler, heraf er 8 meditationer. På den medfølgende cd er 6 meditationer medtaget. Udover meditationerne er der kapitler om hvorfor og hvordan man bør meditere.

Vi har en del meditations bøger - denne adskiller sig ved at være for nybegyndere, og ved den medfølgende cd. Guidede meditationer er ofte efterspurgte.

En fin lille begynderbog, som man trygt kan give til alle, der måtte have lyst til at prøve at meditere.