Bøger / faglitteratur / øvelser

Meditation og mindfulness : tidløs visdom til det moderne menneske


Beskrivelse


De gamle hinduistiske og buddhistiske traditioner, der ligger til grund for nutidens vestlige mindfulness gennemgås. Undervejs gives øvelser og guidede meditationer.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. sep. 2013

af

af

Alma Lind Jensen

d. 24. sep. 2013

En meget dybtgående meditations- og mindfulness-bog, der formidler de østlige traditioner, der ligger bag det moderne mindfulness-begreb. Derfor vil målgruppen blive noget snævrere, da læseren må have en stor motivation for at udvide sin viden og forståelse.

Daverne har skrevet andre bøger om meditation og selvudvikling ofte henvendt til erhvervslivet fx Vejen til indre ro i en travl hverdag, 2009. I denne bog tager han nogle spadestik dybere, idet han går ind i de gamle hinduistiske og buddhistiske traditioner, der ligger til grund for nutidens vestlige mindfulness. Det gælder blandt andet flere retninger indenfor yoga. Til gengæld sker det i et moderne sprog, som tilgængeliggør begreberne og drager paralleller mellem østlig og vestlig visdom. Undervejs gives der også øvelser og guidede meditationer. Disse kan findes på Davernes hjemmeside, som han henviser til undervejs. Selvom der er tale om en vægtig mundfuld, er den pædagogisk tilrettelagt med en del dejlige fotos, understøttende tegninger og en kort opsummering i punktform efter hvert kapitel. Desuden findes litteraturliste og ordforklaringsliste.

I sværhedsgrad og niveau på linje med Mindfulness og meditation i liv og arbejde, 2013.

En særdeles velskrevet, dybtgående og grundig indføring i de østlige traditioner, der ligger bag vores nutidige mindfulness og meditation. De gamle begreber forklares i et sprog og en forståelsesramme, så den nutidige læser får mulighed for at fatte den visdom, som østens mystik rummer.