Bøger / faglitteratur / vejledninger

Meditation


Beskrivelse


Gennemgår såvel østlig som vestlig meditation med beskrivelse af de forskellige teknikker, om chakrameditation, yoga nidra meditationer, åndedrætsmeditationer, meditationer med naturen mm. Med øvelser og personlige fortællinger om at integrere meditation i sit liv.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. okt. 2010

af

af

Mette Fersum

d. 15. okt. 2010

Bogen henvender sig til dem, der har lyst til at lære at meditere, men det er også en bog for fagfolk, der vil lære mere om de forskellige meditationsformer inden for både østlig og vestlig meditationspraksis.

Forfatteren Mette Kold har speciale i meditation og mindfulness. Med denne bog giver hun en solid og gennemarbejdet beskrivelse af både vestlig og østlig meditationspraksis. Bogen indledes med et kapitel om hvad meditation er. Det er en god introduktion, hvor hun også kommer ind på de mere sjælelige aspekter. Herefter beskrives forskellige teknikker på meget grundig vis, hun kommer ind på de mange forskellige tilgange, med bl.a. chackra-meditation, yoga nidra-meditationer, åndedrætsmeditationer, meditationer med naturen osv. Formålet med meditation er netop, at man som menneske er i stand til at styre sin egne tilstand, kropsligt og mentalt, så man kan få stressreduktion, bedre søvn, øget koncentration, bedre humør, reguleret blodtryk, smidighed med mere. Bogen indeholder også personlige fortællinger fra hendes kursister. Læseren skal også være opmærksom på at hun kommer meget ind på de spirituelle emner, og hun henviser meget til bl.a. Eckardt Tolle og Deepak Chopra.

Nærmest kommer Lige meget hvor du går hen, er du der : at leve med fuld opmærksomhed, 2000.

Jeg har læst mange meditationsbøger, og denne er faktisk en af de bedste jeg har haft i hånden, fordi den er så grundig og sober, og har alle kildehenvisninger og research i orden. En meget fin bog.