Bøger / faglitteratur / vejledninger

Meditation : din nøgle til et fredfyldt sind


Beskrivelse


Buddhistisk meditationsguide der viser hvordan vi kan favne sindets og livets op- og nedture.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. apr. 2014

af

af

Alma Lind Jensen

d. 29. apr. 2014

For folk med interesse for buddhistisk meditation. Også den forudsætningsløse læser kan være med her.

Forfatteren er buddhistisk nonne, mor og bedstemor! I sit hjemland, USA, er hun kendt og har udgivet flere bøger. På dansk har vi Når verden bryder sammen, 2003 og Veje til frygtløshed, 2006. Hendes vejledninger i meditation er forbilledligt klare og enkle. Formålet med meditation er at eliminere lidelse - ikke smerte. For smerte er en del af livet, men den behøver ikke være forbundet med lidelse. Dette opnås i meditationen gennem følgende 5 kvaliteter: standhaftighed, klar iagttagelse, mod, at turde vågne op samt ikke gøre et stort nummer ud af tingene. Det sidste er et valg, vi rent faktisk har. Bogen er forbilledlig klar i sine anvisninger, og man mærker, at Pema Chödrön rummer både vesterlændinges tænkemåde og buddhistisk filosofi.

I disse mindfulness-tider er buddhistisk meditation ikke nogen sjældenhed blandt udgivne titler. Buddhistisk meditation : en håndbog, 2008 kan i sin enkle visdom minde om nærværende. Herudover kan nævnes Skab frihed i dit sind, 2013.

En meget sympatisk meditationsguide på buddhistisk grundlag, som ethvert bibliotek sagtens kan præsentere på sine hylder. Opslag i Danbib viser, at forfatterens bøger udlånes. Når det er sagt, må jeg nok også tilføje, at der er tale om en niche-udgivelse.