Bøger / faglitteratur

Meditationer over tarot : en rejse ind i kristen hermetisme. Bind 1


Beskrivelse


Gennemgang af de syv første tarokkort i tarots store arcana.
Gennemgang af de 22 kort i Tarots store arcana med inddragelse af Biblen og de andre store religioners tekster, samt værker om magi, esoterik, mystik, psykologi, filosofi m.m.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. aug. 2019

af

af

Inger Nygaard Kaad

d. 28. aug. 2019

Illustreret gennemgang af de første syv tarotkort skrevet som breve til læseren til meditation og indsigt i kristen hermetisme. For voksne med interesse for tarotkort og kristendom i kombination.

Første bog ud af tre, der gennemgår tarotkortene et for et. Bogen er skrevet af en anonym fransk forfatter i årene 1958-64 og foreligger her for første gang på dansk. De tre bind udgør tilsammen 22 spirituelle øvelser skabt ud fra hvert sit tarotkort. Bogen trækker meget på kristne (katolske) kilder og emner. Mysterium, hemmeligheder og initiation er væsentlige omdrejningspunkter. Der anvendes mange citater (også på andre sprog) fra meget forskellige kilder fx kirkefædre, indiske lærde og Rudolf Steiner. Poesi og modeller bruges også. Efter hver meditation over et tarotkort følger noter og referencer samt appendix med forklaringer om oversættelsen.

Bogen er udpræget for læsere, der kender noget til kristen hermetisme, tarotkort, mystik m.m. Forfatteren brænder for sit stof og skriver direkte til læseren, men for den uindviede er det vanskeligt at følge tankestrømmen og meditationerne.

Tarot fra 2019 beskriver tarot med nutidige forklaringer.


Nyt aspekt

Årg. 52, nr. 2 (2020)

af

af

Sofie Golodnoff

Årg. 52, nr. 2 (2020)