Bøger / faglitteratur til børn

Mejetærsker


Beskrivelse


Let fagbog om mejetærskere med fakta om maskiner og høsten samt mange fotos. Til begynderlæsere fra 7 år.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. nov. 2022

af

af

Henriette Camilla Jensen

d. 18. nov. 2022

Let fagbog om mejetærskere med fakta om maskiner og høsten samt mange fotos.Til begynderlæsere fra 7 år.

Bogen indledes med beskrivelse af en mejetærsker. Der fortælles om, hvordan man høstede i gamle dage uden maskiner og om hvordan en mejetærsker virker. Derpå er der oplysninger om de forskellige kornarter, som høstes og halmen, som ligger tilbage på marken. Til sidst fakta som pris, vægt, størrelse og rummelighed samt fire små fotos af mejetærskere af forskellige mærker. Bogen har indholdsfortegnelse, stikordsregister og henvisninger til søgninger på YouTube. Hvert opslag består af foto på højre side og tekst og tegning på venstre side. Bogen har lettal 14 og er en del af serien "Fagfilur". Forfatteren har lavet flere bøger i serien fx TraktorTruck og Truck Der er gratis opgaver til bogen på forlagets hjemmesideBogen indledes med beskrivelse af en mejetærsker. Der fortælles om, hvordan man høstede i gamle dage uden maskiner og om hvordan en mejetærsker virker. Derpå er der oplysninger om de forskellige kornarter, som høstes og halmen, som ligger tilbage på marken. Til sidst fakta som pris, vægt, størrelse og rummelighed samt fire små fotos af mejetærskere af forskellige mærker. Bogen har indholdsfortegnelse, stikordsregister og henvisninger til søgninger på YouTube. Hvert opslag består af foto på højre side og tekst og tegning på venstre side. Bogen har lettal 14 og er en del af serien "Fagfilur". Forfatteren har lavet flere bøger i serien fx Traktor og Der er gratis opgaver til bogen på forlagets hjemmeside.

Det er en rigtig god bog, hvor teksten er letlæselig med stor skrift og suppleret af flotte fotos. Teksten indeholder mange informationer, men opsætningen er korte sætninger i små afsnit, og derfor er bogen god til begyndelse på faglæsning.

I LandbrugsmaskinerMejetærskerenEriks nye mejetærsker kan man også læse om mejetærskere og høsten. Større børn kan læse mere i Mejetærskeren fra serien "Vild med viden" og mindre børn i billedfagbogen Eriks nye mejetærskerI Landbrugsmaskiner kan man også læse om mejetærskere og høsten. Større børn kan læse mere i fra serien "Vild med viden" og mindre børn i billedfagbogen Eriks nye mejetærskerI Landbrugsmaskiner kan man også læse om mejetærskere og høsten. Større børn kan læse mere i Mejetærskeren fra serien "Vild med viden" og mindre børn i billedfagbogen .