Bøger / skønlitteratur / roman

Mellem himmel og hav


Beskrivelse


Sally flytter til Kivik i Skåne for at komme tættere på sin datter og blive den mor, hun aldrig selv havde. Til hendes store chok bor også hendes egen mor i byen.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. mar. 2019

af

af

Dorthe Marlene Jørgensen

d. 29. mar. 2019

Første bind i en stor svensk familiefortælling om mødre og døtre, forsoning og tilgivelse. For dem, der holder af slægtsfortællinger og at læse om mor/datter-forhold.

Sally er først i halvtredserne og da hun var helt lille forlod hendes mor hende. Noget hun aldrig er kommet sig over og som stadig smerter hende. Men hun er selv mor til en voksen datter, en datter hun kun har meget lidt kontakt med og hvor hun selv har fejlet som mor. Sally arver sin onkels hus i den lille by Kivik og hun beslutter sig for at flytte dertil, da det vil bringe hende tættere på datteren. Hendes datter Josefin, bor på en gammel gård med sin mand Harald. Men det er ikke kun Sallys datter, der bor i den lille by, det gør hendes mor også, hende der forlod hende som barn. Chokket er stort og ikke mindst over, at hun og datteren har knyttet et tæt bånd, uden hendes vidende. Sally ved ikke om hun skal blive i Kivik og blive den mor, hun gerne vil være eller flytte tilbage til sit gamle liv. Hvordan forsoner man sig med sin fortid og hvordan tilgiver man sin mor, for det ultimative svigt? Det er forfatterens første bog på dansk.

En flot og varm fortælling om det at være mor og ikke altid den mor, man ønskede at være og hvordan man kommer videre derfra. Sproget er flot og letforståeligt.

En anden roman om mor-datterforholdet og familiehemmeligheder er Kate Mortons En fjern hvisken.


litteratursiden.dk

d. 28. okt. 2019

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 28. okt. 2019

Første bind i planlagt trilogi er en lovende familiefortælling om mødre, døtre og hemmeligheder og om at turde at vove det usikre. Anna Frederiksson er en meget populær forfatter i Sverige, og hun har...