Bøger / skønlitteratur til børn / noveller

Mellem os : noveller


Beskrivelse


Noveller. 10 forfattere skriver om relationer og problemer i meget forskellige familier, hvor de unge hovedpersoner har store og usædvanlige udfordringer.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. aug. 2018

af

af

Therese Bjerre Ekman

d. 27. aug. 2018

Noveller om de mange ting, der kan ske i en familie. Antologi af ti kendte og nye forfattere. For 13+.

10 forfattere giver deres bud på mange forskellige måder at være familie på, og de mange ting der kan opstå mellem familiemedlemmerne. Der er bl.a. en ung kvinde med indvandrerbaggrund, som har brudt med familien og skrevet en bog, en ung mand der næsten dumper til HF-eksamen og vælger at give fanden i det, en pige der bliver udsat for et overgreb fra en nær ven, en dreng der forelsker sig i sønnen i den plejefamilie hvor han er anbragt, en pige der tager sig af sin handicappede søster, en mor der er helt besat af sociale medier og likes, en far der er faldet helt fra hinanden efter en skilsmisse og en pige der bor hos bedsteforældrene fordi hendes mor er i fængsel.

Det er alvorlige, tankevækkende og velskrevne noveller. Det er ikke de helt gængse ungdomsproblemer, der tages op, og alle historierne handler om alvorlige og svære dilemmaer. De unges problemer og tanker beskrives overbevisende. Blandingen af nye og kendte forfattere fungerer godt. De mange nye vinkler på det at være en del af en familie gør antologien interessant at læse for unge og voksne.

Antologien er lige så god som og minder om Gyldendals antologier DebutDet du ikke ved og Det du ikke vedAntologien er lige så god som og minder om Gyldendals antologier Debut og .


litteratursiden.dk

d. 9. jan. 2019

af

af

Anne Klara Bæhr

d. 9. jan. 2019

Fremragende og dyster novellesamling om unge og deres familierelationer. Novellerne er skrevet af unge forfattere, men der er også bidrag fra mere garvede. Hvad er en familie overhovedet for en større...


Politiken

d. 20. sep. 2018

af

af

Steffen Larsen (f. 1943)

d. 20. sep. 2018