Bøger / skønlitteratur / roman

Mellem skygger


Beskrivelse


Daniel er en helt almindelig 17-årig gymnasieelev. Men efter at han tager på en rejse til Colombia med sine forældre, hvor han møder både mafiaen og gadebørnenes virkelighed, bliver intet som før.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. nov. 2019

af

af

Susanne Dahl Jensen

d. 6. nov. 2019

Følg 17-årige Daniel og hans mor og far på deres ferie til Colombia, hvor Daniel møder både mafiaen og gadebørnenes grusomme virkelighed på tæt hold. Fra 17 år.

Daniel er 17 år og går i gymnasiet sammen med sin bedste ven Oliver. Men efter at han tager på en rejse til Colombia sammen med sine forældre for at besøge morens familie, bliver intet som før, hverken under ferien eller hjemme igen. Daniel bliver uheldigvis viklet ind i et mafiamord og må flygte ind i gadebørnenes skyggeliv. Hjemme i Danmark modtager Oliver heldigvis et postkort fra Daniel, der får en skæbnesvanger betydning for Daniels retur til Danmark. Forfatteren har tidligere udgivet KanelTilflugter i 2014, en julekalenderkrimi og Tilflugter i 2018, en samling af uhyggelige fortællinger for voksneDaniel er 17 år og går i gymnasiet sammen med sin bedste ven Oliver. Men efter at han tager på en rejse til Colombia sammen med sine forældre for at besøge morens familie, bliver intet som før, hverken under ferien eller hjemme igen. Daniel bliver uheldigvis viklet ind i et mafiamord og må flygte ind i gadebørnenes skyggeliv. Hjemme i Danmark modtager Oliver heldigvis et postkort fra Daniel, der får en skæbnesvanger betydning for Daniels retur til Danmark. Forfatteren har tidligere udgivet Kanel i 2014, en julekalenderkrimi og i 2018, en samling af uhyggelige fortællinger for voksne.

Velskrevet roman til 17+ om ungelivet i trygge rammer og ude i den store verden. Flot komponeret historie. Forsiden signalerer dog ikke rigtig spændende og vedkommende roman eller siger noget om indhold i det hele taget.

Der er ikke rigtig noget der minder om denne, hvilket også gør den til noget helt særligt med sit særegne plot om en helt almindelig ung drengs møde med den barske, kriminelle underverden i Colombia. Dog findes Gadetøsen for lidt yngre (12+) og med et plot, der foregår under danske himmelstrøg.