Bøger / skønlitteratur / roman

Mellem venner


Beskrivelse


Krimi. Tre midaldrende venner fra Edinburghs absolut pæne borgerskab planlægger ud fra meget forskellige motiver at stjæle malerier fra National Gallery of Scotland og erstatte dem med kopier. Er der tale om det fuldkommen gale eller geniale kunstkup?

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. feb. 2010

af

af

Helle Winther Olsen

d. 5. feb. 2010

Forfatternavnet er særdeles velanskrevet hos (især mandlige) krimilæsere, der har læst sig igennem den lange politiserie om John Rebus. Dette er Rankins første krimi efter serien - nu med politiet i en mere tilbagetrukket og lettere rolle og med en ny inspector Ransome på pladsen. Og meget langt til femikrimien.

Det geniale kunstkup er hovedtemaet i krimien, som involverer en it-millionær der keder sig, en kedelig bankmand, der gennemgår en plagsom skilsmisse samt en kunstprofessor, der higer efter selv at eje kunst. Disse tre mænd der kender hinanden fra en fælles venindes kunstauktion i Edinburgh udtænker det perfekte kunsttyveri, hvor de vil stjæle syv malerier fra National Gallery of Scotlands arkiver og erstatte dem med kopier, uden at nogen overhovedet behøver opdage det. Efterhånden som tanken udvikler sig til en plan i kød og blod, sker der noget med disse antihelte, og i overmod allierer de sig med nogen af de rigtig slemme drenge, som politiet tilfældigvis mandsopdækker. Så, jo der er basis for at noget mislykkes - men for hvem?.

Rankin betræder lettere stier med denne roman end han gør i sin Rebus-serie. Mere underholdning end samfundskritik og hardcore spænding.

En forfriskende anderledes og velskrevet krimi med et ægte hvem-snyder-hvem plot, en fornøjelig dialog og behageligt fri for psykopatiske seriemordere og blodsprøjt. Dertil en meget nærværende skildring af Edinburgh.


litteratursiden.dk

d. 9. mar. 2010

af

af

Morten Bagger

d. 9. mar. 2010

Det store, frække kunstkup bliver planlagt af tre venner,men de er nødt til at have flere med til det grove, og de er ikke rare at være uvenner med. Efter at have afsluttet de 15 John Rebus-krimier me...


Politiken

d. 13. mar. 2010

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 13. mar. 2010


Weekendavisen

d. 12. mar. 2010

af

af

Bo Bjørnvig

d. 12. mar. 2010