Bøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer

Mellemøsten


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. nov. 2013

af

af

Poul Wibbert Esberg

d. 7. nov. 2013

Bogen henvender sig til børn på omkring 12 år. Den giver et overblik og kan derfor anvendes til mindre emneopgaver eller som baggrundslitteratur for større børn.

Bogen beskriver primært den politiske historie i Mellemøsten, men der er også et indledende geografisk afsnit. Mellemøsten defineres som området fra Egypten-Tyrkiet i vest til og med Iran i øst, men Saudi-Arabien, Yemen og Oman beskrives næsten ikke eller slet ikke. Hovedvægten er lagt på Osmannerriget og de stater og problemer, der opstod efter rigets sammenbrud, altså Tyrkiet, Israel og landene omkring, heriblandt Irak og Iran. Det er en stor mundfuld på så få sider, men man får et godt overblik over de indviklede forhold. Teksten er letlæst, billedmaterialet, som ofte viser den brydningstid, der er mellem fortid og tradition og teknologi og fremtid, er glimrende.

Der er mange titler, der behandler religion eller, enkeltkonflikter som Den arabisk-israelske konflikt eller forholdet mellem Iran og Vesten, men ingen for målgruppen, der ser området fra et helikopterperspektiv.

En god bog til at give et overblik over forholdene i et politisk sprængfarligt område.