Bøger / faglitteratur

Mellemøstens nye verden : Syrien, Egypten, Iran, Israel, Palæstina, Tyrkiet, Afghanistan, Pakistan, Mali, regionens fremtid


Beskrivelse


Antologi der behandler Mellemøsten og den arabiske/muslimske verden generelt. Det centrale er situationen efter Det Arabiske Forår gennemgået land for land, herunder også Vestens og især USAs rolle.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. nov. 2013

af

af

Erik Nicolaisen Høy

d. 25. nov. 2013

Bogen henvender sig bredt til udenrigspolitisk og internationalt interesserede fra gymnasieniveau.

Antologi med 14 artikler af lige så mange forfattere fra universitetsverdenen, Dansk Institut for Internationale Studier (DIIS), journalister mm. Bogen behandler Mellemøsten og den arabiske/muslimske verden generelt, herunder også Tyrkiet, Mali og Pakistan. Emnet er situationen efter Det Arabiske Forår gennemgået land for land. Et par lande over flere kapitler (fx Syrien og Palæstina). Bogen beskriver de talrige, forskelligartede og mangefacetterede etniske, religiøse, økonomiske, sociale mv. spændinger i landene. Bogen afsluttes med kapitler som søger at samle trådene og give bud på fremtiden. Artiklernes indhold fokuserer på beskrivelser og politiske analyser, herunder også Vesten og især USAs rolle. Og artiklerne er helt aktuelle op til sommer/efterår 2013. Det historiske perspektiv inddrages ofte som baggrund. Alle kapitler er holdt i et letforståeligt sprog.

På trods af emnets aktualitet er der få værker om området, fx den mere akademisk analyserende Demokrati i Mellemøsten, 2012.

Den bredeste og mest aktuelle bog om et af verdens absolut varmeste brændpunkter, skrevet af fagkyndige på området.


litteratursiden.dk

d. 3. feb. 2014

af

af

Jytte Kjær Schou

d. 3. feb. 2014

Gedigen, uhyre aktuel og meget velskrevet artikelsamling, hvor danske forskere analyserer de politiske forandringer, Mellemøsten gennemgår lige nu. Det fremgår af artiklerne, at Mellemøsten er et områ...


Weekendavisen

d. 1. nov. 2013

af

af

Pernille Bramming

d. 1. nov. 2013Informationer og udgaver