Bøger / faglitteratur til børn

Melodi Grand Prix


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. feb. 2014

af

af

Mads Overmark

d. 27. feb. 2014

Fagbog til de elever i 1.-2. klasse der skal arbejde med læsning som kilde til viden eller skal arbejde med fagbøger som genre. Mange børn vil have glæde af voksenstøtte til afkodningen. Svage læsere i tredje klasse kan også have glæde af teksten. Endelig kan den anvendes som underholdning i fritiden. På forlagets hjemmeside ligger opgaver og lærervejledning.

Fjorten kapitler på to sider om det internationale Melodi Grand Prix set fra en dansk synsvinkel. Indledningen er Emmelie de Forests sejr sidste år og herefter kastes et historisk tilbageblik. Bogen berører også den evige diskussion om kvaliteten, og der findes interviews med Emmelie samt en ægte MGP elsker. Læseren hører om Danmarks værtsforpligtigelse i år, regler og MGP for børn. Teksten er relativt svær med mange informationer, vanskelige navne, tal og ord. De mange flotte farvefotos fortæller om glamour, og kan støtte elevens genfortælling af indholdet. I de fleste af kapitlerne er der QR koder, hvor man kan opleve melodier, der er omtalt i bogen. Sidst i bogen er litteraturliste, lidt om hvad der kan findes på nettet samt et stikordsregister. Forsiden viser sidste års vinder på scenen og lader ingen i tvivl om indholdet.

Der findes ikke andre bøger om MGP til målgruppen. Bogens layout ligner de øvrige fra serien Jeg læser.

En aktuel fagbog, hvis tekst er noget vanskelig for målgruppen, men hjælpes børnene igennem den, kan de få mange spændende og til tider overraskende informationer.