Bøger / faglitteratur / erindringer

Men altså - : erindringer


Beskrivelse


Den engelske komiker og skuespiller John Cleese (f. 1939) beretter selvironisk om sin barndom med en anderledes familie, om sit omskiftelige liv som manuskriptforfatter og skuespiller, og om dannelsen af Monty Python.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. apr. 2015

af

af

Kent Skov

d. 10. apr. 2015

Underholdende erindringsbog af den verdenskendte engelske komiker og Monty Python-ophavsmand John Cleese, der åbenhjertigt beretter om sit omskiftelige liv som privatperson og skuespiller. Bogen vil tiltale læsere af erindringer af populære personer.

Cleese (f. 1939) brød igennem sammen med de øvrige "pythons" i den ikoniske, engelske surrealistiske tv-serie "Monty Pythons Flying Circus" og megasuccesen den folkelige Halløj på badehotelletFamilier - og hvordan man overlever dem. Cleese voksede op i den stille engelske landsby Uphill ved Weston-super-Mare i Somerset. Han studerede jura på Cambridge og kom via studenterrevyen der for alvor i kontakt med skuespillerfaget og teaterdebuterede i Londons West End, inden tv-karrieren. Han beretter kronologisk fra sin barndom og slutter i 2013 med de store genforenings- og afskedsshows i O2 arena i London 2013. Har også udgivet terapibogen Familier - og hvordan man overlever demCleese (f. 1939) brød igennem sammen med de øvrige "pythons" i den ikoniske, engelske surrealistiske tv-serie "Monty Pythons Flying Circus" og megasuccesen den folkelige Halløj på badehotellet. Cleese voksede op i den stille engelske landsby Uphill ved Weston-super-Mare i Somerset. Han studerede jura på Cambridge og kom via studenterrevyen der for alvor i kontakt med skuespillerfaget og teaterdebuterede i Londons West End, inden tv-karrieren. Han beretter kronologisk fra sin barndom og slutter i 2013 med de store genforenings- og afskedsshows i O2 arena i London 2013. Har også udgivet terapibogen .

Erindringerne er underholdende. Den ranglede og akavede dreng beretter selvironisk om sin elskelige far og excentriske mor og videre i livet om kvinderne og det omskiftelige liv som skuespiller med en masse indlagte refleksioner, meninger, kommentarer og associative sidespring, hvor man også får de eksistentielle mellemregninger med.

Alec Guiness udgav også sine humoristiske erindringer Held i uheld.


litteratursiden.dk

d. 23. juni 2015

af

af

Erling Lykke

d. 23. juni 2015

Årets måske mest underholdende selvbiografi fra manden, hvis gakkede gangarter fik nationer til at ligge flade af grin. MERE Hvor er det dog en dejlig bog at læse. Og jeg taler naturligvis om John Cle...


Kristeligt dagblad

d. 13. juni 2015

af

af

Nils Gunder Hansen

d. 13. juni 2015