Bøger / faglitteratur

Men vi blev onde : Sleiman - et tidligere medlem af indvandrerbanden Bloodz


Beskrivelse


Sleiman Sleiman (f. 1982) kom til Danmark som barn. Her voksede han op på Vestegnen hvor han var medlem af banden Bloodz. I bogen giver han et indblik i indvandrerbandernes miljø, i drengenes psykologi, muslimske æresbegreber, fejlslagen integration og grov kriminalitet. Men også en universel historie om kærlighed og håb for en bedre fremtid.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. nov. 2012

af

af

Bent Birk Kristensen

d. 5. nov. 2012

Udover den alment interesserede læser er bogen relevant for både fagprofessionelle og andre som beskæftiger sig med indvandrerproblematik, banderelateret vold og dens psykologi.

Sleiman har en libanesisk baggrund og kom med sin familie til Danmark som 4-årig. Fra en god start udviklede hans liv sig voldsomt, og han blev en fremtrædende og meget voldelig repræsentant for indvandrerbanderne. Han har været involveret i mere end 300 politisager dækkende vold, tyveri, drabsforsøg, men med denne bog, som er skrevet både indsigtsfuldt og nærgående af journalisten Olav Hergel, forsøger han at komme ud af kriminaliteten uden at have stor tiltro til at det lykkes. Med afsæt i Sleiman er det en nærgående skildring af bandelivet, volden og psykologien banderne og medlemmerne imellem.

Der findes flere personlige beretninger om integrationsproblemer, fx Rod : en fighters fortælling, 2012 og Cekic: Fra Føtex til Folketinget, 2009. Denne bog er den første som åbent fortæller om et fremtrædende bandemedlems historie.

En barsk, afskrækkende og afslørende beretning om en af hovedfigurerne i indvandrerbanden Bloodz og hans historie.


Jyllands-posten

d. 9. nov. 2012

af

af

Simon Staffeldt Schou

d. 9. nov. 2012


Berlingske tidende

d. 17. nov. 2012

af

af

Lars Rix

d. 17. nov. 2012


Kristeligt dagblad

d. 8. dec. 2012

af

af

Lotte Kirkeby Hansen

d. 8. dec. 2012


Weekendavisen

d. 23. nov. 2012

af

af

Johanne Mygind

d. 23. nov. 2012