Bøger / faglitteratur

Meningen med livet? : otte svar og en hulens masse spørgsmål


Beskrivelse


Præsentation af 8 forskellige filosofiske positioners bud på livets mening. Hver præsentation efterfølges af kritiske spørgsmål til læserens overvejelse.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. juni 2014

af

af

Alma Lind Jensen

d. 18. juni 2014

En letlæst filosofibog for en bred målgruppe. Bogen kan anvendes fra gymnasieniveau og evt. som undervisnings- og opgavemateriale for de fremmeligste elever i folkeskolens overbygning og kunne derfor også indgå i en udstilling i ungdomsafdelingen.

Christoffer Boserup Skov er cand.mag. i filosofi og psykologi samt master i retorik. Han kendes fra en række skønlitterære titler for børn om filosofiske emner. Her har han kastet sig over en ældre målgruppe og det evigt gyldige tema: meningen med livet. I 8 kapitler indkredser han filosoffernes svar på dette spørgsmål. Der er ikke kronologi i bogens struktur. Den er tematisk opbygget, således at ét kapitel omhandler nydelse, et andet Gud, et tredje æstetik og så fremdeles. Efter hvert kapitel er der lagt op til diskussion/refleksion gennem 3 kritiske spørgsmål. I betragtning af sit emne er bogen letlæst og derfor velegnet til en yngre målgruppe. Bogen er illustreret med udtryksfulde kultegninger af Malte Burup Jelshøj.

Fantastisk mange bøger handler om meningen med livet - navnlig filosofibøger. Jeg kommer til at tænke på Sofies verden - ikke så meget i formen, men når det gælder målgruppe og niveau.

En relativt letlæst filosofibog, der rummer 8 forskellige filosofiske bud på meningen med livet. Bogen kan læses bredt af såvel unge som voksne.


Weekendavisen

d. 15. aug. 2014

af

af

Damian Arguimbau

d. 15. aug. 2014


Pædagogisk psykologisk tidsskrift

Årg. 51, nr. 4 (2014)

af

af

Henning Strand

Årg. 51, nr. 4 (2014)