Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Menneske-maskinen : die Mensch-Maschine


Beskrivelse


I slutningen af 2. verdenskrig styrter Luftwaffe-piloten Hans Franke ned i en sneklædt skov ikke langt fra Teufelberg, hvor doktor Totenkopf arbejder på sin ultimative kamprobot, der skal vende krigslykken for Hitlers tusindårsrige.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. dec. 2017

af

af

Morten Halskov Jensen

d. 4. dec. 2017

Da den tyske jagerpilot Hans Franke styrter ned i slutningen af 2. verdenskrig, flettes hans skæbne sammen med doktor Totenkopfs drøm om at skabe den ultimative kamprobot. For 10-13-årige, der kan lide en fortælling om jagerpiloter og gale videnskabsmænd.

Fortællingen begynder i slutningen af 2. verdenskrig. I luftrummet over Tyskland går den unge Luftwaffe-pilot Hans Franke i sit Focke-Wulf-jagerfly til angreb på en armada af amerikanske bombemaskiner. Kampen er hård og snart bryder Hans Frankes fly i brand og han må hoppe ud i faldskærm. Han lander i en snedækket skov tæt ved Teufelberg, hvor videnskabsmanden doktor Totenkopf assisteret af den pukkelryggede dværg Grim, arbejder på at udvikle et vidundervåben, der skal vende krigslykken for Hitler og nazisterne. Det eneste de mangler er en pilot. Først og sidst i bogen er en kort farvelagt tegneserie, der indleder og afslutter historien. Forrest er en ordliste med forklaring på de mange krigs- og flyvernavne.

Med 2. verdenskrig som ramme giver forfatteren sit helt eget bud på den klassiske fortælling om doktor Frankenstein. Spændende, velfortalt og letlæst til trods for de mange tekniske udtryk, der blot vidner om en grundige research.

Der er også luftkampe og jagerpiloter i serien med Max Vero, hvor først bind er Det nye flyFrankenstein. For gode læsere kan Frankenstein (Ved David Campton) anbefales. Det er den originale fortælling om doktor FrankensteinDer er også luftkampe og jagerpiloter i serien med Max Vero, hvor først bind er Det nye fly. For gode læsere kan (Ved David Campton) anbefales. Det er den originale fortælling om doktor .