Bøger / faglitteratur til børn

Menneskekroppen


Beskrivelse


Anatomisk atlas som gennem computergenerede 3d-billeder afdækker den menneskelige krops bestanddele. Kroppens fysiologi bliver bragt til live af illustrationerne og de levende visualiseringer på dvd'en.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Jette Landberg

2008

Denne flotte og detaljerede bog henvender sig til alment interesserede, der her får en fin mulighed for at forstå kroppens sammensætning. Også studerende, fysioterapeuter, sygeplejersker og sundhedspersonale kan bruge bogen til at danne sig et naturtro billede af kroppens anatomi.

Det første afsnit giver et overblik over menneskekroppen med oplysninger om gener, celler, dna osv. Derefter følger 10 afsnit med kroppens forskellige store systemer som fx muskelsystemet, skelettet, hjerte og kar, fordøjelsessystem og hud, hår og negle. Hvert afsnit indledes med et overblik over systemet, derefter går forfatteren i detaljen med de enkelte dele. De sidste sider i hvert kapitel omhandler sygdomme relateret til det enkelte system. Alt er gennemillustreret med illustrationer, der er lavet med avanceret computerteknik kombineret med røntgenbilleder, der giver en 3D-fornemmelse. Den medfølgende dvd har en interaktiv gennemgang af kroppen, og især nogle fantastiske små film, der viser flere af processerne i animeret form. Bogen er bearbejdet efter danske forhold af læge og journalist Jerk W. Langer.

Senest er udkommet Din krop : en manual, 2006 og Politikens anatomiske atlas, 2005. Begge var udlånt på mit bibliotek, og det viser at der er god brug for endnu et anatomisk opslagsværk. Denne virker meget gennemarbejdet og vil kunne bruges til mange timers studier og hurtige opslag.

Et meget flot og grundigt bud på et anatomiske atlas med ekstra spændende stof på den medfølgende dvd.


Bibliotekernes vurdering

d. 15. maj 1997

af

af

Lotte Lykke Simonsen

d. 15. maj 1997

En ny spændende og anderledes bog om kroppen. For børn fra 12 år og voksne, samt for yngre børn med voksen hjælp. På bogens farverige omslag står der: Et spændende kig i ind i dig selv. Og det må man også sige at det er... Der er i denne bog arbejdet meget med den nyeste computerteknik, og det har gjort det muligt at manipulere og kombinere billeder af levende mennesker med nøjagtige anatomiske modeller. Dette giver nogle facinerende tredimsionale billeder med mange detaljer, men de kan også umiddelbart virke lidt skræmmene - det gjorde de ihvertfald på mig! Det ser ud til, at indmaden i ens krop er lavet af plastik! Men det giver et meget flot og tydeligt billede af hvordan man er opbygget indvendig. Bogen er inddelt i syv overordnede grupper, herefter i afsnit efter emne. Hvert emne fylder et opslag, som er bygget op med en grundtekst - teksten bliver brudt af mange illustrationer, farvefotos og faktabokse. Bagerst i bogen er der en ordliste og et register. Vi har mange andre bøger om kroppen i børnebiblioteket, men denne er i kraft af de computerskabte billeder lidt anderledes. En meget farverig og informativ bog om kroppen, som helt sikkert vil tiltrække børn og unge.


Bibliotekernes vurdering

d. 15. maj 1997

af

af

Steen Agger (skole)

d. 15. maj 1997

I denne bog har man ved hjælp af avanceret computerteknologi kombineret fotografier af mennesker med anatomiske modeller. Flot og pædagogisk rigtigt. Bogen fortæller om kroppens form og struktur, om bevægelse, føde og energi, temperatur, sanser, kommunikation og forplantning. De enkelte afsnit kan læses uafhængigt af hinanden. Udover de nævnte kombinationsfotos findes alm. farvefotografier, røntgenfotos, medicinske mikrofotografier, faktablokke og tegninger, samlet i en flot, velafbalanceret layout med afstemte farver. Teksten en ret grundig og giver god viden om menneskekroppen og dens processer. Mange af billederne forestiller børn på omkring 4. klassetrin, men man skal være mindst et par år ældre for at forstå teksten. Bogen er primært til selvstudium, men kan også indgå i folkeskolens sundhedslære og biologiundervisning. Den meget produktive forfatter har sammen med Carol Ballard skrevet serien Vores krop (1996/97), der henvender sig til omtrent samme aldersgruppe og er endnu mere omfattende.


Sygeplejersken

Årg. 108, nr. 17 (2008)

af

af

Sonni Thelmark

Årg. 108, nr. 17 (2008)


Ugeskrift for læger

Årg. 170, nr. 33 (2008)

af

af

Morten Møller

Årg. 170, nr. 33 (2008)


Folkeskolen

Årg. 114, nr. 37 (1997)

af

af

Hans Erik Berthelsen

Årg. 114, nr. 37 (1997)