Bøger / faglitteratur

Mennesket har altid vandret : folkevandringer og vendepunkter i historien


Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. apr. 2017

af

af

Charlotte Jakobsen

d. 3. apr. 2017

En gennemgang af verdens historien fra menneskets opståen og op til nutiden gennem folkevandringer. Til alle historie interesserede.

Menneskets udvikling og historie beskrives her gennem de største og væsentligste folkevandringer med perspektiveringer til vor tid. Der er en tæt sammenhæng mellem folkevandringer og vendepunkter i historien; menneskets historie og verdens historie. Det beskrives hvorledes klimaændringer og konflikter i tidens løb har ført til folkevandringer, som har ført til vendepunkter i historien. Jeanette Varberg, der har skrevet bogen, er udover at være forfatter også arkæolog og museumsinspektør på Moesgaard museum ved Aarhus. Bogen indeholder kort med ruterne for de folkevandringer, der omtales i bogen.

De historiske fakta om menneskets vandringer og hvad har udløst vandringerne og hvilke konsekvenser vandringerne har haft, serveres i et velformuleret og klart sprog. Det er et stort emne og for at nå hele vejen fra det første menneskes opståen og de første folkevandringer og til vor tid, er kun de væsentligste folkevandringer med og der springes i tid. Dette til trods bevares den røde tråd hele vejen igennem, det er sammenhængende, levende og velskrevet og meget læseværdigt.

Minder om andre bøger om folkevandring som fx Drømmen om det ukendteHistoriens kernestof og Historiens kernestofMinder om andre bøger om folkevandring som fx Drømmen om det ukendte og .


litteratursiden.dk

d. 30. maj 2017

af

af

Jette S. F. Holst

d. 30. maj 2017

Flugt, folkevandring og migration. Arkæolog Jeanette Varberg fortæller spændende og letforståeligt om det vandrende menneske. I 2015 var 60 millioner mennesker på flugt på verdensplan. Heraf kom ca. 1...


Jyllands-posten

d. 13. maj 2017

af

af

Gerhardt Eriksen

d. 13. maj 2017


Politiken

d. 29. apr. 2017

af

af

Mikael Rothstein

d. 29. apr. 2017


Weekendavisen

d. 24. mar. 2017

af

af

Bo Bjørnvig

d. 24. mar. 2017