Bøger / faglitteratur

Menneskets afvikling


Beskrivelse


Menneskehedens udviklingshistorie beskrives som en udvikling fra det ædle menneske til nu med det skamløse og destruktive menneske.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. apr. 2009

af

af

Kent Skov

d. 16. apr. 2009

For faste fans af alt EN-Ws væsen og værk. Nysgerrige og fordomsfrie historikere og naturvidenskbsfolk, der er åbne for modfortolkninger bør også læse med. Bogen er alternativ til tidens udviklingsdebat og derfor aktuel og relevant på sin egen måde. EN-Ws fortællestil er på en gang traditionel og kompleks reflekterende historiefortælling med citater fra originalsprogene - og således både let og svært tilgængelig.

En kontroversiel modhistorie til den traditionelle udviklingshistorie, der normalt beskriver menneskets fremgangsrige udvikling fra et primitivt stade frem mod højt udviklet civilisation. EN-Ws nye bog er nok traditionel i opbygningen - begyndende med de ældste tider og samfundsudtryk og bevæger sig frem mod nutidens opløsningstruede og destruktive 21. århundrede. Men EN-W vender perspektivet mod, at menneskeheden bevæger sig mod destruktion. Undervejs passerer vi verdenshistoriens store og afgørende epoker opdelt i overordnede hovedafsnit: Civilisation, De skæggede, Alle veje fører fra Rom, Gud og kejseren, Feudalismen, Barbarerne, Borgerskabets diktatur og Undergangen, som afrundes med et essay om "fremtiden".

Bogen er både verdens- og kulturhistorie og civilisationskritik og ligner i det perspektiv ikke noget andet på dansk.

Der er kontroversielle tanker og tolkninger at hente i EN-Ws spejlvendte udviklingshistorie. Man kan være uenig i udlægningen, for EK-W er også i dette værk på en gang vidende og bedrevidende, original og banal, men aldrig uinteressant.


Berlingske tidende

d. 22. maj 2009

af

af

Niels Houkjær

d. 22. maj 2009