Bøger / faglitteratur til børn

Menneskets udvikling


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. juli 2014

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 23. juli 2014

Denne udgivelse indgår i forlagsserien Forhistorisk!, som fortæller om det forhistoriske dyreliv samt om menneskets udvikling. Denne udgivelse har sit fokus på menneskets udvikling og fortæller om 12 forskellige udviklingstrin af mennesket fra de første mennesker og frem til nutidens mennesker. Bogen kan læses af børn fra 10 år og opefter især som "bladrebog", men også som opslagsværk.

Bogen indledes med en kort introduktion om menneskets udvikling. Derefter følger 12 opslag af to sider om 12 forskellige udviklingstrin frem mod nutidens menneske. Opslagene består af en computertegnet illustration, en kort grundtekst samt en illustration af menneskeartens størrelsesforhold i forhold til nutidens menneske. Illustrationerne er flotte, grundteksten minder om et leksikonopslag, og illustrationerne af størrelsesforholdene er decideret misvisende. Afslutningsvis indeholder bogen en faktaliste, en ordliste samt et stikordsregister.

Der findes meget lidt litteratur om menneskets udvikling for de yngste læsere. Det er derfor rart med en udgivelse, som ser nutidig og indbydende ud. Det faglige og sproglige niveau er dog ikke optimalt.

Denne bog fortæller rodet og overfladisk om et emne, som der findes meget lidt litteratur for børn om.Informationer og udgaver