Bøger / faglitteratur

Mensaner.dk : nogen at spejle sig i


Beskrivelse


Der gives et indblik i foreningen Mensa og 10 af foreningens medlemmer er interviewet om deres liv og om betydningen af medlemskabet af Mensa.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. maj 2016

af

af

Sanne Mendel

d. 24. maj 2016

Forfatter og medlem af Mensa Joan Bødker Pedersen, har skrevet en personlig portrætbog om mensanere. Bogen henvender sig til alle som gerne vil vide mere om Mensa og de mennesker som melder sig ind i foreningen.

Bogen giver et indblik i Mensa som forening, dets historie og formål. Derudover består bogen af 10 interviews med medlemmer af Mensa som hver især fortæller om deres liv og om betydningen af medlemskabet i Mensa. Bogen har været 3 år undervejs. Interviewene blev foretaget i 2013, så forfatteren afslutter derfor bogen med at give et kort rids over de 10 medlemmers liv i 2016.

Bogen kigger på Mensa som intern forening, historien bag og forklarer forskellige begreber undervejs. Det er derfor ikke en bog om høj intelligens som sådan, men specifikt om Mensa, udvalgte medlemmer af foreningen og hvorfor de er medlem. Bogen har et flot og lækkert layout.

Der er tidligere udarbejdet en del opgavebøger ifm. Mensa men denne bog er unik fordi det ikke er en opgavebog men derimod et kig bag kulissen i form af interviews med nogle af Mensas medlemmer og deres livshistorier. Sammenligning med en lignende bog er derfor vanskeligt. Ønsker man at læse personlige beretninger om høj intelligens, kan Ole Kyeds bog De intelligente børn fra 2015 anbefales. Her er det børn selv som personligt fortæller hvad det vil sige at have en høj intelligens.