Bøger / faglitteratur til børn

Menstruation


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. okt. 2019

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 21. okt. 2019

Letlæst fagbog for hovedsageligt piger mellem 9 og 12 år om menstruation. Bogen kan læses af nysgerrighed eller bruges i forbindelse med skolearbejde på mellemtrinnet.

Med et lixtal på 23 fortæller denne bog om menstruation. Hvorfor får man det? Hvad er det egentlig? Hvordan påvirker det en? Og hvad kan man gøre ved smerterne og blodet? Det er nogle af emnerne i denne bog.

Det er en god og oplysende bog i et letlæseligt sprog, som giver et godt indblik i, hvor naturligt og helt normalt menstruation er. Teksten er sat i korte, overskuelige afsnit og suppleres med billeder, der forklarer de (måske) nye ord og begreber. Derudover giver bogen også god vejledning i, hvad man gør, når man har menstruation.

Man kan læse mere om menstruation samt tankerne og følelserne i forbindelse med menstruation i eksempelvis Pigernes guide til pubertetenHar du mens, eller hvad? og den skønlitterære fortælling Har du mens, eller hvad?Man kan læse mere om menstruation samt tankerne og følelserne i forbindelse med menstruation i eksempelvis Pigernes guide til puberteten og den skønlitterære fortælling .