Bøger / faglitteratur / øvelser

Mentaltræning : din vej til sportspersonlig udvikling


Beskrivelse


Alle sportsudøvere, trænere og andre interesserede får her inspiration til at få gang i den sportspersonlige udvikling, som optimeres af mentaltræning.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. juli 2021

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 9. juli 2021

Alle sportsudøvere, trænere og andre interesserede får her inspiration til at få gang i den sportspersonlige udvikling, som optimeres af mentaltræning.

Forfatteren giver i bogen sit bud på, hvad mentaltræning og sportspsykologi er. Han kalder det "integral mentaltræning", hvor han kombinerer begreber som mentaltræning og sportspsykologi med bl.a. filosofi, spiritualitet, kropsterapi og visdomstraditioner. Bogen har en række overskrifter som fx "Det mentale landkort", "Mentale målsætninger", "Forudsætninger for at få udbytte af mentaltræning", "Tilgange og metoder i mentaltræning", "Mentale processer", "Bevidsthed" og "Hjernen". En del af bogen er praktiske mentaltrænings-øvelser. Her kan du fx lære "Hvorfor dyrker jeg min sport?" eller "Hvad driver mig og motiverer mig som menneske og sportsperson?" Om målet for mentaltræning skriver forfatteren bl.a.: "Målet er, at du som udøver og menneske er i kontakt med dig selv og har personlig kontrol og styring - uanset, hvad andre mennesker vælger at gøre". Forfatteren arbejder med sport som konsulent og mentaltræner.

Velskrevet og nytænkende bog med fokus på såvel sportsudøveren som det hele menneske, der står bag præstationerne. Bogens styrke er mixet af teori og praktiske mentaltrænings-øvelser.

Andre mere traditionelle bøger om mentaltræning i sport er fx Mentaltræning i sportens verdenDet mentale drive eller Det mentale driveAndre mere traditionelle bøger om mentaltræning i sport er fx Mentaltræning i sportens verden eller .