Bøger / faglitteratur

Mer' motivation og arbejdsglæde tak! : vis autentisk værdsættelse på arbejdspladsen med de 5 sprog


Beskrivelse


Introduktion til en metode, med hvilken virskomhedsledere kan skabe et godt arbejdsmiljø ved at lære at kommunikere til medarbejderne at de værdsætter dem. Værdsættelsessproget har 5 overskrifter: bekræftende ord, kvalitetstid, tjenester, håndgribelige gaver og fysisk berøring.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. feb. 2017

af

af

Morten Brynildsen

d. 20. feb. 2017

Hvad skal der til for, at men føler man sig værdsat på sit arbejde? Det er der ikke noget enkelt svar på. Ledere og medarbejdere kan her læse fem gode metoder til at skabe loyalitet og engagement hos kollegaerne.

Alle har brug for at føle sig værdsat. Men det kan være svært at værdsætte, når vi hver især har forskellige måder at modtage og opleve værdsættelse på. Gary Chapman er amerikansk ægteskabsrådgiver og forfatter til den populære Kærlighedens 5 sprog. Han har slået sig sammen med erhvervskonsulent og forfatter Paul White i et projekt, hvor de konverterer kærlighedssprog fra ægteskabets domæne til værdsættelsessprog i erhvervslivets domæne. Det handler om bekræftende ord, kvalitetstid, tjenester, håndgribelige gaver og fysisk berøring. Konteksten er blot skiftet ud, og forfatterne viser, hvordan man ved hjælp af disse fem metoder kan værdsætte hinanden på arbejdspladsen.

Man lægger mærke til, at bogen har et amerikansk afsæt - især i de i bogen omtalte cases og interviews. Det sætter man sig dog hurtigt ud over, når man opdager, at de fem sprog for værdsættelse passer rigtig fint ind i en dansk kontekst og i øvrigt virker lette at implementere. Et simpelt og virksomt værktøj til den, der gerne vil vise sin værdsættelse af kollaegerne.

Stephen Covey er i Syv gode vaner lidt ude i samme ærinde. Chapman og White beskæftiger sig dog mere specifikt med, hvordan man formidler værdsættelse. Og kun det.