Bøger / skønlitteratur / roman

Mercedesmanden


Beskrivelse


Krimi. Bill Hodges er pensioneret politimand, men da han modtager et brev, der har forbindelse til en af hans uafsluttede sager, kaster han sig ud i opklaringen af sagen om Mercedesmorderen, som koldblodigt kørte ind i en menneskemængde.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. feb. 2016

af

af

Rikke Bruun

d. 9. feb. 2016

Efter at Brady Hartsfield kørte en Mercedes ind i en menneskemængde, har han fået smag for at dræbe. Nu sætter han jagten ind på den pensionerede politibetjent Bill Hodges, som var en del af efterforskningen. For alle krimielskere.

Bill Hodges er en pensioneret politimand, der har mistet meningen med livet. Han sidder i sin La-Z-boy og ser fjernsyn dagen lang. Men en dag får han et brev fra en mand, der hævder at være Mercedesmorderen - den mand der kørte sin bil ind i en ventende menneskemængde og efterfølgende forsvandt. Bill var efterforsker på sagen, og brevet tænder en gnist i ham, da han øjner chancen for at fange morderen. Sporene er få, men med hjælp fra en ung mand i nabolaget kommer han tættere og tættere på. Sideløbende med Bills efterforskning følger man den unge Brady Hartsfield, som har fået blod på tanden efter at have dræbt flere gange, og nu vil han drive Bill Hodges til selvmord. Desværre går alt ikke efter planen. Dette er første bind i en trilogi, hvor andet bind kommer på dansk i efteråret 2016.

En virkelig spændende og velskrevet krimi af en forfatter, som nok er mest kendt som gysets mester. Han kan dog bestemt også skrive klassiske krimier. Kan varmt anbefales.

Mange vil forvente en gyser krimi fra Stephen King, men bogen er en helt almindelig katten efter musen krimi i stil med John Harts romaner.


litteratursiden.dk

d. 8. mar. 2016

af

af

Pia Bechmann

d. 8. mar. 2016

I denne første egentlige krimi fra gyserkongens hånd demonstrerer Stephen King endnu engang sin mesterlige evne til at bringe ondskaben ind i hverdagen. Pennywise lurer stadig derude. Med ’Mercedesman...


Jyllands-posten

d. 12. mar. 2016

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 12. mar. 2016


Weekendavisen

d. 19. feb. 2016

af

af

Morten Hesseldahl

d. 19. feb. 2016