Bøger / faglitteratur

Mere bevægelse : fagbevægelsen i fremtiden


Beskrivelse


Om, hvordan fagbevægelsen skal udvikle sig og om, hvilken rolle den skal spille i fremtiden. Med bidrag fra 17 faglige meningsdannere.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. sep. 2016

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 15. sep. 2016

17 faglige meningsdannere giver her hvert deres bud på fremtiden for fagbevægelsen. For dig som følger debatten om den danske fagbevægelse.

"Det er mit håb, at bogen vil være med at sætte skub i debatten om, hvordan fagbevægelsen skal udvikle sig og dermed om, hvilken rolle den skal spille i fremtiden." Sådan skriver redaktøren Bjarne Henrik Lundis i sin politiske antologi og debatbog. 17 meningsdannere, der repræsenter forskellige faggrupper på de private og offentlige arbejdsmarked, skriver bidrag i bogen. Det kan være en ungdomsrepræsentant, en lokal formand, og toppen af fagbevægelsen. Om udvælgelsen af bidrag skriver Lundis bl.a. "Alt sammen for at få så mange forskellige vinkler, idéer og holdninger fra tillidsvalgte rundt om i fagbevægelsen". Her skriver fx Jan Deleuran, formand for Cykelmekanikernes Brancheklub overskriften "Vi er lige så stolte som Louis Pio", næstformand i LO Nanna Højlund har fokus på "Mere lige barsel", bestyrelsesmedlem for Kreds Nordea, Kasper Pedersen, skriver om "En bred folkelig bevægelse" og Anders Bondo Christensen, formand for Danmarks Lærerforening bidrager med "Det handler om demokrati". Sidste bidrag er "Mere bevægelse er fagbevægelsens fremtid.".

Nuancerede faglige meninger, der giver stemme til faglige engagerede fra top til bund i fagbevægelsen.

En anden debatbog om fremtidens fagforening er Organisering.