Bøger / faglitteratur / strikkeopskrifter

Mere feminin strik


Beskrivelse


Indeholder 27 strikkede modeller af ensfarvede trøjer, tørklæder, sweatre, huer, veste og vanter, som konstruktionsmæssigt spænder bredt fra hulmønstre til retstrik. Grundstilen er klassisk.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. mar. 2011

af

af

Jette Andreasen

d. 14. mar. 2011

Disse feminine strikkemodeller vil tiltale de fleste øvede strikkere, og et par af opskrifterne i ren retstrikning vil være overkommelige for de mindre øvede.

Strikdesigneren Lene Holme Samsøe har her skabt en ny kollektion af ensfarvede trøjer, sweatre, veste, tørklæder, huer og vanter til modebevidste kvinder. Grundstilen er klassisk, men de velkendte aransnoninger, smock-, blad- og hulmønstre er brugt på en nyskabende måde. Dertil kommer konstruktionsformer, som udfordrer strikkeren. De 27 modeller kan strikkes i 4 størrelser, og garnerne varierer fra den fineste silkemohair til tyk uld. Bogen er illustreret med gode fotos af alle arbejder, med nærbilleder af detaljer og klare mønstertegninger.

Strikdesigneren viderefører her den stil, hun lagde ud med i Feminin strik, 2007. Klassisk og mere traditionel end den, man fx finder i Marianne Isagers bøger.

En gennemarbejdet strikkebog med moderne tøj til kvinder. Klassisk med et twist.


Håndarbejde nu

Årg. 46, nr. 3 (2011)

af

af

Marianne Wittorff

Årg. 46, nr. 3 (2011)