Bøger / faglitteratur til børn

Mere væsenologi


Beskrivelse


Få viden om væsener i den nordiske folketro, og lær hvordan du kan slippe af med dem. For læsere fra 10 år.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. sep. 2022

af

af

Stine Veisegaard

d. 16. sep. 2022

Få viden om væsener i den nordiske folketro, og lær hvordan du kan slippe af med dem. For læsere fra 10 år.

Efterfølgeren til Væsenologi, som udkom i 2021. Ligesom den forrige bog er der tale om en illustreret faktabog om de nordiske folkevæsener, der i 1800-tallet spillede en stor rolle i folketroen. Denne bog beskriver 13 nye væsener med hvert deres kapitel. Hør om gejster, natravne, lygtemænd, bjergfruer, gårdboer, glosoen, kraken, djævlen, pesten, askefruen, elverpiger, jætter, magi, hekseri og talmagi . Hvert kapitel indledes med en oversigt over kendetegn og egenskaber, hvorefter der følger en historie eller et sagn om væsenet, og til sidst et afsnit med baggrundsviden om hvorfor man troede på væsenet. Bagerst i bogen findes tillige en række kapitler omkring talmagi, dyr i folketroen, magieksperter samt en litteraturliste.

Der er tale om endnu en flot bog i serien, der bestemt også vil tiltrække læsere, både børn og voksne. Den er underholdende og vil også være brugbar til opgaver i skolen om folketro og overnaturlige væsener.

De 100 mest gådefulde dyrDe 10 vildeste mytiske skabningerMonstre, De 10 vildeste mytiske skabninger og Monstre er også bud på bøger, der omhandler sagn og overnaturlige væsenerDe 100 mest gådefulde dyr, og Monstre er også bud på bøger, der omhandler sagn og overnaturlige væsenerDe 100 mest gådefulde dyr, De 10 vildeste mytiske skabninger og er også bud på bøger, der omhandler sagn og overnaturlige væsener.