Bøger / faglitteratur / kogebøger

Mesopotamia : moderne opskrifter fra det mellemøstlige køkken


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. okt. 2016

af

af

Lene Hedengran Rasmussen

d. 28. okt. 2016

Kogebog for alle der gerne vil lære retter fra Mellemøsten at kende. Lettilgængelige opskrifter med forfatternes fortolkninger af de traditionelle retter; tilpasset den nordiske enkelhed med få, gode råvarer.

Bogen er skrevet af mor og datter. De kommer fra Irak, og har boet i Danmark siden 1992. Bogen startede som en udveksling af familieopskrifter. Den indeholder lidt om madkulturen i Mellemøsten, et kapitel med ingredienser (de, for danskere, lidt specielle ingredienser, vi måske ikke kender så meget til), mezze & småretter, madbrød & bagværk, dip & tilbehør, supper & salater, hovedretter & krydderier, kager, desserter & søde sager. Imellem kapitlerne er der små infosider omkring fx bager, bryllup, sundhed, måleenheder m.v. Der er mængdeangivelse ved hver opskrift. Bagest et alfabetisk register.

En inspirerende kogebog med flotte farvefotos af mad fra en anden kultur. Alligevel er de fleste ingredienser velkendte, og der er både lette og svære opskrifter imellem.

Der er tidligere udgivet: Send flere krydderier!Mellemøstlige køkkener på Nørrebro, hvor 17 kvinder introducerer retter fra forskellige lande fra Mellemøsten. Mellemøstlige køkkener på Nørrebro er en anden samling af retter fra bl.a. Irak, Iran, Syrien, Tyrkiet og Jordan. Forskellen til Duna og Fanans bog er at de begge kommer fra samme landDer er tidligere udgivet: Send flere krydderier!, hvor 17 kvinder introducerer retter fra forskellige lande fra Mellemøsten. er en anden samling af retter fra bl.a. Irak, Iran, Syrien, Tyrkiet og Jordan. Forskellen til Duna og Fanans bog er at de begge kommer fra samme land.


Jyllands-posten

d. 11. nov. 2016

af

af

Niels Lillelund

d. 11. nov. 2016