Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Messi i Parken


Beskrivelse


Drengene fra FC Faklev har fået deres største chance nogensinde. De skal spille opvarmningskamp i Parken mod Ørsby. Og vinderen af kampen får lov til at følge FC Barcelona ind på banen til kampen bagefter.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. juli 2014

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 2. juli 2014

Bogen Messi i Parken er tredje bog om fodboldtalentet Mads med kælenavnet Messi i serien Dingo. Fodbold. Serien om Messi udvikler sig kronologisk, men bøgerne kan sagtens læses uafhængigt af hinanden. Fodboldglade drenge og piger mellem 8 og 10 år vil være begejstrede for denne bog både indholdsmæssigt og sprogligt.

Mads med kælenavnet Messi og hans klub står over for deres livs chance. De skal spille opvarmningskamp i Parken inden en opvisningskamp mellem det danske landshold og FC Barcelona. Vinderen af opvarmningskampen får lov til at følge FC Barcelona på banen. Den kamp skal vindes. Bogen har lix 13, sætningerne er korte og sat i overskuelige afsnit. Sprogligt rammer bogen fodboldentusiastiske børn med sproglige udtryk, vendinger og fodboldtaktiske detaljer. Bogen er en god læseoplevelse for fodboldglade børn.

Der er et stort behov for gode skønlitterære bøger om fodbold både for begynderlæsere og for indholdslæsere. Der udgives heldigvis også en del af dem. Denne bogs målgruppe vil også være begejstrede for Jørn Jensens fodboldserier om Mark, Kasper og Fodboldkliken eller Daniel Zimakoffs serier Ørnene og FC Mezzi.

God, letlæst fodboldbog for de 8-10-årige. Bogen appellerer til fodboldglade børn med et flot fodboldsprog og masser af fodbolddrømme.