Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Mesterdetektiven Blomkvist


Beskrivelse


Krimi. Da Eva-Lottas sære onkel Einar kommer til Lillekøbing får Mesterdetektiven Kalle Blomkvist nok at gøre med at opklare hans mærkelige opførsel. Og hvem er de to luskede typer, der snuser rundt i byen?

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. okt. 1997

af

af

Lene Kristiansen

d. 15. okt. 1997

Kalle Blomkvist lever stadig! Det vil jeg gerne skrive under på efter at have læst de 3 bøger i eet hug. For når det kommer til stykket er der ikke langt fra den tids juveltyveri, ågerkarlsmord og kidnapning til det nutidens bøger serverer. Og i modsætning til mange af dem kan Astrid Lindgren både gøre det åndeløst spændende og samtidig præsentere et miljø og nogle personer, der værd at forholde sig til, fordi de lever og agerer naturligt. Det er svært at tro at den selvhøjtidelige og realistiske Kalle - som når det kommer til stykket, lettet forlader de Sherlock Holme'ske bryderier og kaster sig ud i kampen mod "de Røde" - i dette år har eksisteret i 51 år. Bøgerne er genoptryk af tidligere udgaver med illustrationer af henholdsvis Svend Otto S. og Kirsten Hoffmann, men de er gjort mere læsevenlige (større sats) og har fået frisket forsiderne op. De to første er efter min mening (stadig) de bedste uden dermed at sige, at Kalle Blomkvist og Rasmus er dårlig, og dem, der har denne svenske privatdetektiv og hans venner Anders og Eva-Lisa's oplevelser til gode, kan glæde sig. Og næste gang i skimmer hylderne for en god oplæsningsbog fra 8 år, kan I rolig gå hen under L for Lindgren.


Bibliotekernes vurdering

d. 19. dec. 2018

af

af

Birgit Høyrup

d. 19. dec. 2018

Med stor glæde hilser man denne nye udgave af Astrid Lindgrens bedste detektivhistorie. Den blev oversat til dansk i 1949 og må for længst være slidt op på samtlige børnebiblioteker. Den nye oversættelse er foretaget af Ellen Kirk; sproget virker mundret og naturligt. 10-13 år.


Bibliotekernes vurdering

d. 19. dec. 2018

af

af

P. Borre Larsen

d. 19. dec. 2018

Nyoversættelsen (Ellen Kirk) af Mesterdetektiven Blomkvist er lykkedes udmærket. 13-årige Kalle Bloinkvists lyst til detektivvirksomhed fører ham og kammeraterne ud i spændende oplevelser. Desuden fortælles om børnenes daglige tilværelse i fejder med andre børn. Oversættelsen har fastholdt en smittende tone af humor, der går igennem hele bogen. Vel er den overdreven og ikke meget sandsynlig vedr. børnenes virksomhed som politi, men den er velskrevet, spændende og munter. Piger og drenge i alderen 11-13 år vil få en god oplevelse ved læsning af bogen. Anbefales til udlånet.


Bibliotekernes vurdering

d. 12. apr. 2019

af

af

Christine Christensen

d. 12. apr. 2019

I Lillekøbing sætter Mesterdetektiven Kalle Blomkvist og hans forbundsfæller i "Den hvide rose" næsten livet på spil for at opklare forbrydelser og mysterier. For alle detektivfans fra 7 år.

Kalle lever og ånder for detektiverne fantastiske verden. Hans plan er at blive privatdetektiv når han bliver stor, og sammen med vennerne Anders og Eva-Lotte danner han detektivklubben "Den hvide rose". I "Mesterdetektiven Kalle Blomkvist" må klubben opklare et frækt juveltyveri, i "Kalle Blomkvist lever farligt" skal vennerne opklare et grufuldt mord ved den gamle slotsruin og i "Kalle Blomkvist og Rasmus" bliver de tre indblandet i kidnapningen af en lille dreng, Rasmus, og hans far, der har opfundet et særligt metal.

Nænsomt moderniseret nyoversættelse, der har bibeholdt originalens gammeldags, hyggelige stemning. Det er helt klart spænding fra en anden tid, hvor selv de farlige skurke aldrig bliver rigtigt farlige og de vilde gadekampe blandt kvarterets unger skrinlægges med en fredskontrakt og en pose bagerboller. Bøgerne egner sig bedst til højtlæsning og en hyggesnak om svundne tider. Kan også selvlæses fra 10 år, hvis man er til rolige og sjove krimier. Forsiderne har fået et tiltrængt løft, men indeni er bøgerne stadig uden illustrationer.

Minder om andre udramatiske detektivserier som "LasseMajas detektivbureau", "Hotel Krølle på Halen" eller "De 3 måske 4", hvor Isbilen er første del.


litteratursiden.dk

d. 8. maj 2019

af

af

Jytte Kjær Schou

d. 8. maj 2019

Trilogien om mesterdetektiven Kalle Blomkvist og hans trofaste følgesvende Anders og Eva-Lotta besidder en gammeldags charme, der også vil tiltrække moderne børn. Første bind kom på en delt førsteplad...


Land & folk

d. 11. feb. 1986

af

af

Herman Oschlak

d. 11. feb. 1986