Bøger / faglitteratur / erindringer

Mesterlære : en livsfortælling


Beskrivelse


Peter Bastian (f. 1943) fortæller om sin opvækst, livserfaringer, oplevelser med musik og overvejelser over livet.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. maj 2011

af

af

Poul Flou Pedersen

d. 16. maj 2011

Når Peter Bastian fortæller om sin opvækst, livserfaringer, oplevelser med musik og overvejelser over livet som sådan, vil mange af voksenbibliotekets lånere læse interesseret med.

Den 300 sider store bog er en bearbejdning af de ni Mands minde-foredrag i Vartov, Peter Bastian gennemførte i foråret 2010. Med refleksioner over sit eget liv, giver Peter Bastian sin uforbeholdne mening om dagens Danmark og det kulturskred, han oplever, til kende. Han har selv for fuld damp været en del af udviklingen og bidraget med sin part i den frigørelsesproces, han nu erkender, er gået skæv på flere områder. Fx erosionen af "naturlige hierarkier", sådan som man oplever i et ægte elev-lærer forhold, hvor det er naturligt, at mesteren er mere erfaren og har større viden end sin elev - en jo næsten kættersk tanke i vores kulturrelativistiske samfund. Peter Bastian var eleven i forhold til fx dirigenten Sergiu Celibidache eller den bulgarske klarinetmester Nikola Jankov, som indførte ham i balkanmusikkens skæve musikunivers, og det er medrivende at læse om.

Vartovforedragene har tidligere været udsendt i radioen, og fra Danmarks Radios hjemmeside kan de stadig høres som podcast. Bastians foredrag ligger fint i tråd med tidligere Mands minde-foredrag af fx Margrete Auken og Birthe Rønn Hornbech, der også er udgivet i bogform.

Inspirerende og veloplagt bog af kuglelynet Peter Bastian, hvis beskrivelse af sit liv og karriere vil appellere til både biografilæsere, samfunds- og musikinteresserede.


litteratursiden.dk

d. 3. feb. 2012

af

af

Merete Trap

d. 3. feb. 2012

Vil du lære om livet af en mester, så fordyb dig i Peter Bastians musiske og begavede univers. Det er ikke farligt, men man kan godt risikere at være blevet lidt klogere efter endt læsning. Bogen ’Mes...


Jyllands-posten

d. 26. maj 2011

af

af

Jakob Levinsen

d. 26. maj 2011


Dansk kirketidende

Årg. 163, nr. 7 (2011)

af

af

Lene Bekhøi

Årg. 163, nr. 7 (2011)


Cultures

Nr. 6 (2011)

af

af

Ivan Rod

Nr. 6 (2011)