Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Mesterskabet i Paris


Beskrivelse


Fodboldholdet Cippoline er i Paris for at spille om pokalen Den gyldne Gaffel. De får fat på en mystisk bog om Napoleon og fodbold. Er det i virkeligheden deres hold, Cippoline, bogen handler om? Og er Tommi på vej til Inter?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. maj 2011

af

af

Ole Laursen

d. 2. maj 2011

Målgruppen er fortsat de 10-13-årige drenge, også de som ikke er særlig læsevante.

I 6. del af serien om fodboldholdet Cippoline, er holdet taget fra hjembyen Milano til Paris for at deltage i en slags verdensmesterskab. Holdet får fat på en mystisk bog om Napoleon og fodbold, og handlingen synes at passe på Cippoline og turneringen. Det ender med, at man tager den bedste spiller Tommi af holdet, da de andre mener, det er det rigtige ud fra bogens handling! Men der er dog grænser for overtroen. Til slut optræder der også en lille romance mellem Tommi og Lulu, og der lægges op til et 7. bind. Der er også lidt Paris-guide over bogen, idet holdet tager til fx Pompidou Centret og Luxembourg Haven. Fortsat en ret charmerende, actionfyldt og letlæst serie, om end uden kælen for miljø- eller personbeskrivelserne. Stefano Turconis lejlighedsvise og glimrende s/h tegneseriestriber fungerer fint. Der trækkes nogle tråde til de tidligere bind, så det er en fordel at have læst de øvrige bind i serien.

Der er efterhånden en del fodboldserier at vælge imellem. Med serien om FC Englene nu også en pigeserie. Ellers minder bogen lidt om serien De vilde fodboldrødder om end denne er mere outreret i sit udtryk. En mere realistisk tilgang har serien Dreamteam.

Med Mesterskabet i Paris fortsat en letlæst, actionfyldt og charmerende serie fra det sydlige Europa. Denne gang endog med en lille indbygget romance.