Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Mestertyven Vips. Bind 1 : Det forbandede totem


Beskrivelse


13-årige Karoline også kaldet Vips er på vild flugt fra både politiet, hensynsløse forbrydere og de mystiske Grå Herrer, der alle vil have fat i det ældgamle indianske totem Vips og hendes far er kommet i besiddelse af.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. maj 2012

af

af

Susanne Dahl Jensen

d. 29. maj 2012

Krimiserie til de 10-14-årige actionglade piger især. Fin actionfyldt forside af Vips på flugt og god indholdsbeskrivende bagsidetekst.

Forfatteren L.G. Jensen har tidligere skrevet Ulvebrigaden, 2006 og MilkyWay Meat - Sanddæmonen, 2010, der begge mest henvender sig til drenge. Denne nye serie er også tempo- og actionfyldt, men henvender sig mest til piger med den 13-årige Karoline som hovedpersonen Vips, der er god til at stjæle og til parkour. Evner hun i den grad får brug for, da hun pludselig er på flugt fra hensynsløse forbrydere og de mystiske Grå Herrer, der vil have fat i det ældgamle indianske totem, hun og hendes far er kommet i besiddelse af. Det går over stok og sten både i indhold og sprog. Men det flyder letlæseligt, og krimigenren til børn har fået en nye type hovedperson i kraft af mestertyven Vips. Forside og bagsidetekst supplerer fint hinanden og indikerer action og krimi med Vips i fuldt firspring hen over hustagene med totemmet i hånden, og de mystiske mænd efter sig.

Et interessant bud på en krimi-serie for børn, og i dette tilfælde nok mest piger, på grund af hovedpersonen Karoline, selvom identifikations-mulighederne kan være svære at få øje på, da jeg ikke kender mange parkour-udøvende piger på 13 år med lange fingre. Er ikke stødt på noget til målgruppen, der ligner denne nye serie, men den kan læses af både piger og drenge, der er til actionfyldte mysterier.

Dejligt med en pige som hovedperson i en lovende, actionfyldt og anderledes ny krimiserie.