Bøger / faglitteratur / vejledninger

Mestring af sorg : håndbog for efterladte og hjælpere


Beskrivelse


Beskrivelser og konkrete råd om mestring af sorg ved dødsfald. Gennem en række eksempler gives en forståelse af sorg og sorgreaktioner, hvordan man kan skelne mellem normal sorg og kompliceret sorg samt vejledning om hvordan netværket omkring den efterladte kan yde støtte.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. juli 2018

af

af

Grethe Lorentzen

d. 18. juli 2018

Om normal og kompliceret sorg ved dødsfald, råd om mestring af sorgen, og råd til de efterladte og efterladtes netværk om omsorg og støtte.

Bogen indleder med en beskrivelse af sorg og sorgreaktioner, som kan spænde fra fastlåst sorg til vrede. Den giver dernæst selvhjælpsmetoder i forbindelse med sorg, som fx at styre savnet, rituelle handlinger, og metoder til at standse påtrængende minder eller handlinger, en urolig krop, søvnløshed, vrede, ængstelse, og frygt. Samspillet mellem den efterladte og dennes sociale netværk, omsorg for børn, og hvornår professionel hjælp er påkrævet gives der også råd om. Omfattende litteraturliste. Forfatterne er bl.a. henholdsvis specialist i klinisk psykologi og forsker i efterladtes sorg.

God grundbog med enkle råd til de sørgende og deres netværk over et dødsfald i den nære familie. Den er baseret på forskning og forfatternes erfaringer med sørgende og sorggrupper. Den beskriver og giver også råd om sorg, der er kompliceret af traumatiske oplevelser i forbindelse med dødsfaldet. Bogen læses nok bedst af efterladte, når den første storm har lagt sig, og der er energi til forandring. God information om samspillet mellem de sørgende og netværket.

I SorgKompliceret sorg fortæller Lise Trap hvordan et menneske i sorg bedst mødes og rummes af sine omgivelser. Kompliceret sorg beskriver det terapeutiske arbejde med sorg, der er kompliceret af fx depression eller angstI Sorg fortæller Lise Trap hvordan et menneske i sorg bedst mødes og rummes af sine omgivelser. beskriver det terapeutiske arbejde med sorg, der er kompliceret af fx depression eller angst.


Ugeskrift for læger [online]

d. 1. maj 2019

af

af

Berit Enggaard Kaae

d. 1. maj 2019


Sygeplejersken

Årg. 118, nr. 12 (2018)

af

af

Lisa Nørgaard Lauritsen

Årg. 118, nr. 12 (2018)