Bøger / faglitteratur til børn

Metaller


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. aug. 2010

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 20. aug. 2010

Denne bog om metaller kan læses af unge fra 13 år og opefter. Bogen kan anvendes i undervisningssammenhænge i folkeskolens ældste klasser til projekter eller i forbindelse med faget fysik/kemi.

Bogen indgår i fagbogsserien Vigtige materialer, som også indeholder titler om bl.a. glas, papir og plast. Fagligt er denne udgivelse svær at forstå for målgruppen, da emnet i sig selv er fagligt kompliceret, og da bogen gennemgår meget fagligt kompliceret stof på meget lidt spalteplads. Så det er klart en fordel med et forhåndskendskab til emnet, før man læser bogen. Emnerne i bogen er bl.a. metal som materiale, metaller gennem tiden, udvinding af metaller, brug af metaller, genbrug af metaller, blanding af metaller og metaller i fremtiden. Bogen kan læses i sin helhed, men man kan også sagtens læse de enkelte kapitler uafhængigt af hinanden.

Der udgives meget sjældent bøger for børn og unge om metaller, bortset fra undervisningsmaterialer til faget fysik/kemi. Titlen Mød metallerne, 2006, vil fungere godt sammen med denne nye bog og indeholder desuden relevante forsøg.

Fagligt svær bog om et fagligt svært emne, som der findes meget lidt litteratur om for unge.