Bøger / skønlitteratur / roman

Metro 2033 : det sidste tilflugtssted


Beskrivelse


Efter en altødelæggende atomkrig er der måske kun et par tusinde overlevende, der har dannet nye samfund i Moskvas Metro. De er truet af mutanter, og den unge Artjom må krydse gennem ven- og fjendeland for at skaffe forstærkninger til sin station.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. sep. 2011

af

af

Per Månson

d. 9. sep. 2011

For læsere af dystopiske science-fiction-romaner og til fantasy-fans.

Gluchovskij er årgang 1979, moskovit og journalist. Metro 2033 er oprindelig en meget læst blog, der i bogform er blevet bestseller og har fået en international sf-pris i 2007. Vi er en snes år efter en altødelæggende atomkrig, hvor der måske kun lever de par tusinde mennesker, der var i eller nåede ned i Moskvas metro. Hernede har forskellige stammer erobret forskellige stationer. De fleste i væbnet neutralitet. Alle er truet af mutanter, bl.a. kæmperotter og også over jorden er der mutanter, bl.a. en flok blodtørstige bibliotekarer i Leninbiblioteket, der bider hovedet af alle, der støjer! Unge Artjom bliver udvalgt til at kæmpe sig fra sin hjemstation VDNKh ind til de centrale stationer i samfundet Polis for at skaffe hjælp mod en ydre fjende, der truer hele metrosystemet. Undervejs møder han på bedste eventyrmaner en række hjælpere og render ind i en række fjender, bl.a. nynazister, gammelkommunister, religiøse ekstremister og kannibaler. Sproget er svulmende i bedste russiske tradition, og romanen er med sine groteske fortegninger et billede på både det 20. og 21. århundrede. Et godt kendskab til Moskva og især dens undergrund og et grundlæggende kendskab til russisk åbner for en del, men bogen kan læses af alle med mod på fantasy og science fiction.

Romanen er i forlængelse af en lang tradition fra Odyseen, Niels Klims underjordiske rejse og Ringenes herre-trilogien.

En ordrig, men spændende dystopi og dannelsesroman med et originalt udgangspunkt med Moskvas metro som et spejl på hele verden.


litteratursiden.dk

d. 17. okt. 2011

af

af

Zenia Johnsen

d. 17. okt. 2011

Artjom lever i Moskvas metrosystem - sammen med nogle få tusinde andre, som måske udgør hele den overlevende menneskehed, verden er gået under, men nyt liv spirer - både i mørket og i lyset. Så længe ...


Jyllands-posten

d. 5. nov. 2011

af

af

Johnny Harboe

d. 5. nov. 2011


Proxima

Nr. 94 (2011)

af

af

Torben W. Anthony

Nr. 94 (2011)


Proxima

Nr. 96 (2012)

af

af

Jeppe Larsen

Nr. 96 (2012)