Bøger / faglitteratur / biografier

Mette F.


Beskrivelse


Historien om den socialdemokratiske formand og statsministerkandidat Mette Frederiksen (f. 1977), der som arbejderklasse i fjerde generation opfattes som personificeringen af den socialdemokratiske sjæl. Men giver det mening at tale om et klassisk Socialdemokrati, og hvad blev der af oprøret?

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. okt. 2016

af

af

Louise Urban Andersen

d. 20. okt. 2016

Portræt af Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen. Bogen kan læses bredt af alle, men især af dem med interesse for dansk politik.

Bogen lægger ud med et forord, hvori forfatterne, Burhøi og Winther forklarer, hvordan de har forsøgt at tegne et detaljeret og mangfoldigt billede af Mette Frederiksen. Med Anker Jørgensens begravelse som ramme, sætter prologen Mette Frederiksen i scene som Socialdemokratiets formand. Bogen starter med Mettes opvækst i Aalborg SØ i 1970'erne. Om hvordan hun gennem barndommen var fyldt med skarpe meninger, og hvordan hun kom ind i DSU som formand for Aalborg-afdelingen som 17-årig. Der gives et indblik i, hvordan andre politikere ser på hende, og hvordan hun rent politisk er gået fra at være meget ideologisk som ung, til hun som formand for Socialdemokratiet har fået slebet kanter og er blevet formet som toppolitiker. Der er fortællinger om hendes tid som hhv. beskæftigelsesminister og justitsminister. Hendes mærkesager, som eksempelvis forbud mod købesex, og nogle af de nedture, hun har oplevet, både som privatperson og politiker, belyses.

Velskrevet portræt, der gennem samtale med hovedpersonen og kilder, navngivne som unavngivne, formår at give et bredt og nuanceret syn på Mette Frederiksen.

Samtidig med denne bog udgives også Fra kronprinsesse til statsministerkandidat, der ser på Mette Frederiksen som et samtidshistorisk fænomen.


Berlingske tidende

d. 25. okt. 2016

af

af

Niels Krause-Kjær

d. 25. okt. 2016


Jyllands-posten

d. 11. dec. 2016

af

af

Jette Elbæk Maressa

d. 11. dec. 2016


Weekendavisen

d. 28. okt. 2016

af

af

Arne Hardis

d. 28. okt. 2016


Information

d. 27. okt. 2016

af

af

David Rehling

d. 27. okt. 2016


Danske kommuner

Årg. 47, nr. 32 (2016)

af

af

Mads Brandsen

Årg. 47, nr. 32 (2016)