Bøger / skønlitteratur / roman

Metusalem


Beskrivelse


Christian Bjørnbo er dømt for et SM-mord, men flygter fra fængslet for at finde den rigtige morder. Kriminalassistent Michael Neidermeyer skal opspore ham. Den tilsyneladende opklarede mordsag viser sig at gemme på forbindelser til forskningsmiljøer og ideer om aldringens mysterium.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. mar. 2011

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 8. mar. 2011

Spændingsbog med en bred målgruppe. Vil både tiltrække dem, som søger det mere traditionelle krimielement med en deducerende kriminalassistent i front, og de læsere som mere er til det tanke-provokerende plot med perspektiver uden grænser.

Forfatteren (f. 1963) er uddannet indenfor bank, økonomi og forsikring, og har gennem mange år beskæftiget sig med salg, ledelse og rådgivning. Han debuterer nu med denne moppedreng af en thriller. Forlaget har valgt at udsende en 2. udgave af bogen, hvor korrekturen nu er på plads. Det er denne udgave, jeg læser. Og det med absolut stor fornøjelse. Jeg synes, bogen er et gedigent pletskud på den danske krimilitterære scene. Plottet er originalt med tankevækkende perspektiver. Romanen følger flere fortællespor, som selvfølgelig alligevel sindrigt hænger sammen. En formodet og dømt sadistisk sexmorder stikker af fra Vridsløselille. Vores deducerende hovedperson, kriminalassistent Michael Niedermeyer, leder jagten på den morder som det snart viser sig er flygtet for at netop bevise sin uskyld. En tilsyneladende opklaret mordsag viser sig at gemme på forbindelser vidtforgrenede i internationale forskningsmiljøer. Og jo, bogens effektive originale plot ligger gemt i den forventning allerede titlen giver om noget med aldringens mysterium. Et hemmeligt "Metusalem-projekt".

Af danske forfattere kommer jeg til at tænke på Ole Clifford, og ellers fx Peter James.

Absolut lovende debut på den danske thriller-scene med en pænt stor målgruppe.


litteratursiden.dk

d. 27. dec. 2010

af

af

Arne Larsen

d. 27. dec. 2010

Forskning, en epokegørende opdagelse omkring aldring og etik og moral er nogle af elementerne i ny dansk tankevækkende spændingsroman med internationale overtoner. Stine Jamie bliver udsat for sadisti...


Weekendavisen

d. 21. jan. 2011

af

af

Katinka Bruhn

d. 21. jan. 2011


Proxima

Nr. 93 (2011)

af

af

Niels Dalgaard

Nr. 93 (2011)