Bøger / faglitteratur / opskrifter

Meyers bageri


Beskrivelse


Om bagning af brød og boller, samt sødt bagværk. Med indledning om ælte-, hæve- og bagemetoder.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. maj 2015

af

af

Conni Boll Christensen

d. 29. maj 2015

Her har vi Claus Meyers greatest bagehits. Bogen indeholder et udvalg af tekster og opskrifter fra bogen Meyers bageri.

I forordet fortæller Claus Meyer om et liv som passioneret bager, fra han som 7-årig begyndte at arbejde hos en bager på Lolland. Derefter fortæller han om kornsorter, meltyper, hævemetoder, redskaber og udstyr til bagning, om teknikker til formning og udrulning, opbevaringsmetoder mm. Først i selve opskriftsdelen introduceres vi for grundsurdejen, som går igen i langt de fleste af brødopskrifterne. I Meyers bageunivers tager ting tid. Udover brød er der opskrifter på kager, pizza og pitabrød. Afsluttes med register, litteraturliste og nyttige adresser.

Bogen er mere handy end Meyers andre bagebøger. De første 52 sider er med to undtagelser fuldstændig identiske med Meyers bageri. Undtagelserne er omtale af Meyers bagekurser og 5 linjer om, at melmængderne er vejledende. Alle opskrifter og fotos undtagen på pitabrød findes i ovennævnte udgivelse.

Rustikke brød findes også i Camilla Plums Et ordentligt brødMeyers bageriBagebog Meyers bageri BagebogRustikke brød findes også i Camilla Plums Et ordentligt brød BagebogRustikke brød findes også i Camilla Plums Et ordentligt brød Meyers bageri .


Bibliotekernes vurdering

d. 30. nov. 2009

af

af

Lene Hedengran Rasmussen

d. 30. nov. 2009

Til dig der gerne vil bage dine egne brød og kager helt fra bunden med mange tips og gode råd.

Endnu en god kogebog fra Claus Meyer, der vist ikke behøver nogen nærmere præsentation. Meyers bageri er skrevet, så man næsten kan mærke duften af nybagt brød, og man får i hvert fald lyst til straks at få fingrene i dejen selv. Allerede ved læsningen af forordet begynder det at krible i fingrene og næseborene. Opskrifterne er udviklet i samarbejde med Nicolai Skytte; daglig chef for bageriet i Meyers Køkken og Deli. Den første del af bogen er en grundig introduktion til brød, korn, mel, hævemetoder, udstyr, teknikker osv. Herefter kommer så opskrifterne; først Brød og Boller, der igen er inddelt i underkategorier som fx hvedebrød, kernebrød, rugbrød, boller osv. Her er også en opskrift på grundsurdej, som CM slår et kraftigt slag i bolledejen for. Så kommer Sødt Bagværk, der er opdelt i gærkager, wienerbrød, kager og småkager. Til sidst stikordsregister, adresser og litteraturliste. CM springer ikke over, hvor gærdet er lavest, og noget af det spændende er de lange hævetider. Så slut med undskyldningerne for ikke at servere nybagt brød om morgenen.

Der findes mange bagebøger; både grundbagebøger samt opdelt i brød, kager osv. Denne grundbagebog ligger helt i toppen.

En god og information grundbagebog, hvor man fra starten får lyst til at gå i gang i sit eget hjemmebageri. Der er gode forklaringer på det teoretiske stof og opskrifter, man ikke behøver være bager for at bruge.