Bøger / faglitteratur / opskrifter

Meyers chokolade


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. maj 2015

af

af

Anne Birgitte Langkilde Hundahl

d. 29. maj 2015

Et udvalg af gourmetkongen Claus Meyers bedste chokoladeopskrifter samlet i en delikat bog. Et must for alle chokoladeelskere.

Indeholder afsnit om chokoladekøkkenets ingredienser, teknikker, udstyr og derefter et væld af opskrifter. Først på diverse grunddeje, kagebunde, ganacher, nødde- og mandelmasser, overtræk, sovser, mousser, cremer, is, samt diverse pynt og knas. Flere af disse er udviklet i samarbejde med Valrhona. Derefter følger en række opskrifter på alt fra kager og boller til desserter og drikke. Indeholder desuden et personligt forord om Meyers særlige forhold til chokolade, et chokoladeleksikon samt register.

Claus Meyers opskriftsbøger er altid indbydende og inspirerende. Dette gælder også for denne bog, der er yderst fristende, har en delikat størrelse og er udstyret med lækre billeder. Opskrifterne er af varierende sværhedsgrad, hvoraf flere kræver nogen forberedelse. Der er dog noget for alle.

Nærværende bog er stort set identisk med udgivelsen Chokolade fra 2012 og indeholder et udvalg af tekster og opskrifter herfra. Forordet og de indledende afsnit om ingredienser, teknikker, udstyr og diverse grundopskrifter er de samme. Ligesom billeder og layout også er ens. Denne bog indeholder dog væsentlig færre opskrifter og udeladt er også afsnittet om chokoladens historie.