Bøger / faglitteratur / kogebøger

Meyers pølsemageri


Beskrivelse


Håndbog i at lave sine egne pølser. Om hakning, æltning, stopning, tilberedning og udstyr, samt 80 opskrifter på bl.a. italienske salumi, spanske chorizos og sønderjyske kålpølser.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. maj 2016

af

af

Lene Hedengran Rasmussen

d. 10. maj 2016

En pølsemageri-bog for pølseentusiaster og amatørkokke, der gerne vil lave deres egne lækre pølser. Pølsemageri er ifølge forfatteren hverken særligt svært eller tidskrævende og kræver som udgangspunktet kun få redskaber.

Forfatteren Claus Meyer (CM) behøver vist ingen nærmere introduktion. Her har han udgivet en bog om pølsemageri, der indeholder nye gamle dyder, pølseopskrift, hakning, æltning, pølsestopning, tilberedning og udstyr til pølsemageri. Ca. 3/4 af bogen er opskrifter på forskellige slags pølser: Pølser til grill og pande, modnede pølser, pålægspølser, pølser med indmad, pølser med fisk, skaldyr og fjerkræ, samt pølser med vildt og vilde urter. Bagest er et dobbeltsidet, alfabetisk register, samt en side med webadresser. Opskrifterne består af en indledning, ingrediensliste samt udførlig vejledning. Dertil et foto af det færdige resultat.

Bogen er - ligesom de andre af CMs bøger - en gedigen kogebog i god kvalitet, der er gennemarbejdet og inspirerende. Pølsemageri er ikke umiddelbart helt nemt, da det kræver en del teknik, men det er godt beskrevet; både mht. fremgangsmåde, udstyr osv.

Der er kommet et par bøger om at lave pølser i de senere år fx PølsebogenPølsemageri og Pølsemageri, der i omfang minder mest om CMs bog. Dog har CMs bog mere omring opskrifter, hvor Schous bog har mere om kulturhistorieDer er kommet et par bøger om at lave pølser i de senere år fx Pølsebogen og , der i omfang minder mest om CMs bog. Dog har CMs bog mere omring opskrifter, hvor Schous bog har mere om kulturhistorie.


Berlingske tidende

d. 24. juni 2016

af

af

Søren Frank

d. 24. juni 2016