Bøger / faglitteratur / kogebøger

Meyers store naturalmanak : mad fra naturens eget spisekammer


Beskrivelse


Felthåndbog der guider gennem 100 arter i den danske natur så man kan komme hjem med alt fra blåmuslinger og brombær til strandkvan, brændenælder og violer. Med 75 madopskrifter og tips og tricks til, hvordan man bruger det, man har fundet.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. apr. 2017

af

af

Per Månson

d. 27. apr. 2017

En blanding af en flora til spiselige, vilde planter og en kogebog, der benytter samme planter sat op i et lækkert layout til alle, der har mod på at inddrage den vilde natur i sit køkken.

Meyer udgav i 2014 Naturalmanak, der var en uge-for-uge opskriftsamling, der fulgte årstidens råvarer. Dette koncept er nu udvidet med mange beskrivelser af spiselige planter kombineret med opskrifter, hvor de indgår. De omkring 100 opslag på planter har grundig beskrivelse, forekomster og anvendelse samt ofte gode tips. De er alle ledsaget af tegning i klassisk vis fra bl.a. Flora Danica og af A. Ekblom. Opskrifterne knytter sig til de beskrevne planter og er opdelt årstidsvis.

Det er en meget anvendelig både flora- og kogebog, der er let at gå til og med mange inspirerende opskrifter.

Bogen fremstår som en ny udgave af Naturalmanak, men har stærkt udvidet plantebeskrivelsesdelen fra en snes til omkring 100. I modsætning til den første udgave er opskrifterne udelukkende med ingredienser fra de beskrevne planter, så genbruget af opskrifter er ikke total. Til gengæld er der udvidet med 75 andre fra andre af Meyers kogebøger.