Bøger / skønlitteratur til børn / roman

MGP missionen


Beskrivelse


Da Karl flytter fra Vestjylland til Nørrebro, har han det svært. Han bliver ven med Khalel og hans søster, der mod forældrens viden deltager i MGP, og kommer i finalen. Så må de 3 venner begive sig ud på en farefuld mission til Århus.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. apr. 2009

af

af

Tove Delica

d. 17. apr. 2009

Dejlig bog til op- og selvlæsning for børn fra 10 år. Forside og layout skal nok tiltrække både store og små.

I 2003 skrev forfatteren Aksel Højhus får en familie og denne titel ligner denne i stil og holdning. Da Karl på 10 år fra Hvide Sande pga. morens arbejde må flytte til Nørrebro, er det et kulturchok. Heldigvis møder han Khalel, og selv om han er muslim og begge drenges familier ikke synes om det, bliver de bedste venner. Da Khalels 12-årige smukke søster kommer i finalen til MGP og uden forældrenes accept og viden beslutter sig for at deltage, må de 3 børn ud på en farefuld mission for at komme til Århus og være med i konkurrencen. Det er en sød og positiv historie, der med varme og lune fortæller om helt almindelige børns liv og problemer uden de store armbevægelser. Selvom historien er en anelse usandsynlig, formår forfatteren at fange os, og formidler på en positiv måde, at integration er vanskelig - både når man kommer fra Irak og fra Jylland, og accept af hinandens forskellighed fremmer forståelsen. Let karikerede illustrationer passer fint.

Bogen lægger sig i forlængelse af andre gode oplæsningsbøger af fx Thorstein Thomsen og Bjarne Reuter, og minder også om Manu Sareens bøger om Iqbal, der dog er for de lidt ældre børn.

Rigtig god og velskrevet historie, der med humor og forståelse fortæller om almindelige menneskers liv og småproblemer. Vi hører gerne mere om Karl og hans venner og familie.