Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Mia & Marcus


Beskrivelse


Mia er flyttet til en ny by og har det ikke godt. I skolen møder hun den utilpassede og småkriminelle dreng Marcus. På trods af forskelligheder viser det sig, at de kan hjælpe hinanden.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. dec. 2013

af

af

Rikke Skram-Skuldbøl

d. 20. dec. 2013

Ny udgivelse i Sommerfugleserien som er udviklet til piger mellem 9 og 14 år. Denne titel henvender sig til unge fra ca. 12 år. Forsiden taler klart til målgruppen med et foto af en ung pige og en ung fyr i profil.

Mia er flyttet til en ny by og et liv med ny skole og kammerater. Det går ikke godt, idet hun allerede fra dag et bliver mobbet af både klassekammerater og lærere. I den nye klasse går den utilpassede og småkriminelle dreng Marcus. De to unge menneskers veje krydses, og det viser sig, at de kan hjælpe hinanden. Bogens første halvdel er fortalt gennem Mia og sidste halvdel gennem Marcus. Således oplever læseren den samme handling fortalt gennem to forskellige perspektiver. Bogen er overskueligt sat med store typer og god luft på alle opslag.

Historien kan sammenlignes med seriens øvrige titler. Temaet minder om Tine Brylds ungdomsfortællinger.

Fortællervinklen fungerer rigtig godt med samme fortælling fortalt gennem to forskellige perspektiver. Det er vedkommende temaer, hvoraf mange sikkert vil kunne relatere til brudstykker af disse. En spændende og velskrevet historie som også vil være relevant i skolebiblioteket og som værk i danskundervisningen.