Bøger / faglitteratur / biografier

Michelle Obama - håbets førstedame


Beskrivelse


Om den amerikanske præsidentfrue Michelle Obamas (f. 1964) liv og karriere herunder mødet med Barack Obama, og om hendes rolle i præsidentvalgkampen 2008 og hendes politiske overbevisninger.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. feb. 2009

af

af

Anny Skov Madsen

d. 3. feb. 2009

De mange, der har fulgt Barack Obamas valgkamp og måske endda læst hans bøger, vil også interessere sig for en biografi om hans vigtigste støtte hustruen Michelle Obama. Samtidig giver bogen et tættere blik på den spændende valgkamp, end vi tidligere har set.

USA's førstedame er vokset op i en sort arbejderklassefamilie i Chicago med ambitiøse forældre. Hun har gået på de fornemste universiteter, Princeton og Harvard Law School, og var på listen over de 100 mest indflydelsesrige advokater i USA. Biografien afdækker hendes baggrund, opvækst, karriere, mødet med Barack Obama, morrollen og ikke mindst hendes rolle i valgkampen og den nye position som præsidentfrue. Biografien er beskrevet ud fra alle typer af mediekilder og interviews med andre tæt på hende, men desværre er der ingen interviews med hovedpersonen selv. Alt analyseres og kommenteres, fra tøjstil til kontroversielle udtalelser, men man er ikke i tvivl om en ualmindelig selvstændig, ambitiøs kvinde med stærke værdier. Bogen kan virke lidt springende i kronologien og med de mange citater. Forfatteren er journalist.

Det er den første bog på dansk om Michelle Obama. Den kan suppleres af B. Obamas bøger og E. Thomas: Vejen til Washington, 2009.

Et sobert portræt af USA's nye førstedame der giver et indblik i hendes stålsatte karakter, stærke værdier og den spændende valgkamp, der som noget nyt også blev ført på nettet.


Weekendavisen

d. 20. mar. 2009

af

af

Leonora Christina Skov

d. 20. mar. 2009


Information

d. 19. mar. 2009

af

af

Sarah von Essen

d. 19. mar. 2009